Published On: utorak, 28. jula 2015.

Grozdanović vratio pare – ako ima morala to bi trebali da učine i ostali

Miloš Grozdanović, član “Niške priče” odakle je postavljen za predsednika Korisničkog saveta niške Skupštine, vratio je preko 130.000 dinara u budžet Niša koje je dobio na ime nezakonito isplaćenog “funkcionerskog dodatka”.

490x370_grozdanovic

foto: MRC – Miloš Grozdanović vratio novac od funkcionerskog dodatka

On i još 18 funkcionera je po odredbi o Pravilniku o platama dobijalo ove nadoknade od 2012. godine da bi Upravi inspektor naložio Administrativnom odboru da se prekine s ovom praksom.

Ovo je moja lična odluka i niko na nju nije uticao. Nisam mogao da se pomirim s tim da primam nešto što nije po zakonu i zato vraćam novac. Pošto sam 8 meseci na funkciji, vraćeno je u gradsku kasu 132.989 dinara ili po današnjem kursu oko 1.150 evra. Imam sve platne listiće i sabrao sam iznose “funkcionerskog dodatka” i to sam uplatio na račun Grada – rekao je Grozdanović.

Grozdanović ovim činom dao legitimitet odluci Adminitrativnog odbora po nalogu Upravnog inspektora tako da bi moralne vrednosti većnika, gradonačelnika i ostalih trebale da prevagnu u odnosu na halapljivost pa se da očekivati da se i drugi povedu njegovim potezom.

Stav gradjana po ovom pitanju oslikava stvarnost:

Vladan Manić, radnik u NVO -Ti funkcionerski dodaci su stvarno srtamota. Pa i taj administrativni odbor u upravni inspektor, kao da će nešto da isprave. Srbija je bre ovo. Niko to neće da vrati. Ni jedan član veća ili već koliko ih ima. I kao i sve kod nas tri dana priče i gotovo, zaboravi se sve. Ja ne znam zašto oni ne podnose mesečne izveštaje kao svuda u firmama. Šta si radio, šta si uradio, koja je to korist za grad… Niti dolaze na posao, samo političare… i primaju dodate. Bezobrazno.

Katarina Gavrić, sekretarica u privatnoj firmi – Sva ta politika mi je potpuno strana. Sad su kao dodaci problem, a što se krade na sve strane… Sve bih obustavila. Da se napravi lepo matematika, pa onda možemo dalje.

Zdravko Minić, vojni penzioner – Da se ispostavi račun. Pa ako se vidi da nisu dovoljno radili i plate da vrate.

M.S.

Displaying 2 Comments
Have Your Say
  1. Saša kaže:

    @NN-1,šta li si ti hteo da sve kažeš?!
    Grozdanoviću, fin potez, ali da li stvarno misliš da će ga ostali slediti, pogotovu oni koji su primili mnogo više novca?

  2. NN-1 kaže:

    Lako je njemu da vrati , kad je primao „samo“ 8 meseci, funkcionerski dodatak… Koji je sledeći potez , „naših predstavnika“ , legalno izabranih i koji su legalno /po zakonu/ primali funkcionerski dodatak 36 mesesci ? Ako ga vrate u „gradsku kasu“, opet ode neznano kud… Što neko reče: „Gde baš sad“ /možda Ljuba S./? Pa, igraju se „nadležni“ i sa „svojima“ i sa Lj.S. iako je „njihov“ /videli su ko je i šta je/ a i sa nama ! Neka se igraju sa „njihovima“ ali NE sa nama !
    Ali , što da ne , kada im dozvoljavamo !

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>