Halab(r)uka oko postavljenja direktora u Nišu ne jenjava

Imenovanje novih direktora u javnim gradskim preduzećima postala je isključivo stvar političkih interesa. U srpskoj naprednoj stranci postoje dve ili tri struje koje na tim funkcijama žele da vide svoje ljude. Gradska komisija koja je trebala da „propita“ kandidate i boduje ih je to i učinila, ali tek će se videti koliko vredi to bodovanje zato što predlozi moraju da „prođu“ Gradsko veće, Skupštinu grada i ispada kao najvažnije, „političku podobnost“.

Strašno je da politički kompromisi značajno utiču na direktorske pozicije, ali to traje od uvođenja višestranačja u Srbiji pa do danas.

slobodna ilustracija iz arhive gradjanin.rs

Aktuelnim direktorima u oktobru prestaju mandati tako da bi trebalo postaviti nove. Procedura nalaže da prvo moraju da budu bodovani od gradske komisije što je za sva javna preduzeća obavljano od 9. septembra do danas.

Halab(r)uka se ne stišava jer je čak jedan kandidat za direktora „Naisusa“ demonstrativno napustio komisiju uz reči „sramota je šta se i kako se ovo radi po Nišu“. Svakodnevno se održavaju sastanci po kafićima gde se obavljaju pregovori i dogovori, nalaze kompromisi…

Za sada je „Građaninu“ poznato da je najviše „izbodovan“ u „Naisusu“ Dejan Andrejević, a u Gradskoj toplani, bivši direktor i predsednik opštine Medijana, Zoran Stojanović. Opet, to niko zvanično nije hteo da potvrdi jer je to, kako nam je rečeno, „tajna“, a inače biće poznata za desetak dana!? Nezvanično nam je rečeno u gradskoj skupštini da su u startu najviše bodova imali Bratislav Vučković, dosadašnji direktor JKP „Medijana“ i Radovan Milojević, prvi čovek JP „Tržnica“.

Dejan Andrejević

Jednom broju novinara „doturena“ je dokumentacija iz „Naisusa“ koja optužuje za razne stvari aktuelnog direktora Andrejevića, ali zanimljivo je da niko od ljudi koji su to dali predstavnicima medija ne želi imenom i prezimenom da stane iza toga jer kako kažu, boje se gubitka posla. U toj dokumentaciji se kaže da Andrejević za sadašnji mandat nije imao pet godina radnog iskustva i da je sada priložio neku diplomu koju ranije nije pokazao.

Napada je svakojakih. Kada sam postavljen na mesto direktora nije se tražilo pet godina iskustva. Što se tiče diplome, tada je tražena diploma ekononomske struke i ja sam je priložio. Sada se traži diploma tehničko – tehnološke struke koju tada nisam podneo u dokumentaciji jer se nije tražila, a sada jesam jer se traži – rekao nam je Andrejević u kratkom razgovoru u na parkingu „Naisusa“.

Za nedostatak pet godina radnog iskustva je tačno da se nije tražilo tada, ali se ne sme zaboraviti da je Gradsko veće izmenilo statut „Naisusa“ u kome je ova klauzula izbačena.

Oko „Parking servisa“ se takođe, vodi „ljuta“ borba među naprednjacima jer jedna struja želi da smeni dosadašnjeg direktora Marka Jankovića dok druga frakcija želi novog čoveka na tom mestu.

M.Smiljković

 

4 Comments

  1. Kakve struje,kakvi bakraci!Ovi naivni se nadaju podrsci niskog rukovodstva,ovi prefriganiji posecuju Krusevac i Beograd,tu su centri moci!Za to vreme,koga briga kako rade preduzeca!
    „Riality Nis“ u punom jeku,zabava za zatucane provincijace i dokone,naduvani racuni i dalje stizu!

  2. I sta kazes, tad je trebala ekonomska struka pa si dao tu diplomu, a sad treba tehnoloska pa si sad i tu dao. ahahahahahahha vrh
    Kazi nam koje sve diplome imas da te predlozimo za direktora jos nekog preduzeca

    1. Al ste zlobni…pa kad je Andrejević mogao prvu fakultetsku diplomu da dobije posle učenja od par meseci što ne bi mogao i ove kasnije…živeo genije

  3. Jos pre 10 dana je sve dogovoreno da svi sto su bili i ostanu u foteljama i narod se samo zamajava.Pored Andrejevica imate jos bahatih direktora kao u Objedinjenoj Naplati gde direktorka od sluzbenih para kupuje mobilni od 130.000.dinara(Juzne Vesti objavile fakturu)ali su zato sva preduzeca sada preplavljena novim radnicima kako bi oni sacuvali fotelje.A te radnike MI PLACAMO!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *