Hladni radijatori u centru Niša, Duvaništu i nekoliko škola

U Nišu je jutros pao prvi sneg ove grejne sezone, temperatura je 2 stepena, a Gradska toplana ima velikih problema sa toplanom Jug gde se pojavilo curenje tako da ceo centar grada(sa naseljem Palilula i delom grada koji se greje na ovu toplanu) se trenutno ne greje kao ni nekoliko škola kao što su Voždova, Ratko Vukićević, Duško Radović. Sistem toplane „Majakovski“ takođe ne radi tako da ni celo naselje Duvanište nema centralno grejanje. Milena Pavlović, portparol toplane kaže da će neki problemi biti rešeni do podneva, a neki do početka vikenda.

-Problem sa sistemom „Majakovski“ biće rešen u toku dana. Postoje problemi i u nekim vrtićima. Što se tiče curenja, tu smo locirali mesto i nadam se da će u toku dana biti rešen problem. Mi imamo stepene prioriteta tako da su nam škole, vrtići, zdravstvene ustanove ono što naše ekipe prvenstveno rade, a onda imamo zgrade čije probleme takoreći paralelno rešavamo. Radimo punom parom da otklonimo sve te sporadične probleme, a nećemo stati ni preko vikenda-napominje Pavlovićeva.

Problema ima i sa neplaćanjem struje u podstanicama tako da po izjavi Dragoslava Pavlovića iz EPS-a trenutno u Nišu ne radi 25 podstanica tako da je nekoliko stotina građana takođe jutros ostalo bez grejanja zbog tog problema jer ne rade pumpe kako bi isporučenu energiju distribuirale stanovima. od 43, stanari zgrada za 18 podstanica su u poslednjih nedelju dana izmirili račune za podstanice.

M.S.