Hrabro: Spasila se posle skoka s drugog sprata u naručje komšija (video i foto)

Devojka koja je skočila s drugog sprata kako bi se spasla od požara pala je u naručje dvojice građana tako da ona nema povreda sem stresa, potvrdili su nam jutros u Hitnoj medicinskoj pomoći. A kako se to zbilo prepričava nam Milomir Hofman jedan od dvojice (ili trojice) koji je ovu hrabru devojku dočekao na rukama.

 

Opekotine je zadobila baka i ona je smeštena u Klinički centar u Nišu. Dva vatrogasca nemaju opekotine ni gušenje, oni su jednostavno doživeli toplotni udar jer su bili izloženi visokoj temperaturi – saopšteno nam je u ovoj zdravstvenoj instituciji koja je svim raspoloživim ekipama sinoć spasavala unesrećene.

pozar-1
Sprat odkle je devojka skočila

Požar je izbio oko 02:45 i zahvatio je jedan od donjih stanova, ali se brzo širio ka vrhu tako da je „u sekundi planulo potkrovlje i poslednji sprat. Za sada je gotovo sigurno da je požar izbio zbog loših instalacija. Prema navodima nekih stanara, vatra nije nzahvatila bocu u jednom od stanova. U stanu gde je izbio požar, u tom trenutku nije bilo vlasnika.

pozar-3
Onima koji su izgubili stanove, opština će obezbediti privremeni smeštaj

Hofman objašnjava da je zgrada građena 1966. godine za potrebe tadašnje Duvanske industrije Niš. On kaže da je privremenog karaktera bila i da je predviđeno da se u njoj stanuje dve godine, a da tri godine bude poslovni prostor. Stanovnici su do sinoć stanovali ovde.

 

Oni koji su unesrećeni ovim požarom biće privremeno smešteni na nekoj lokaciji koju će im obezbediti opština Palilula. Ceo kraj ovog dela Palilule nema struju od sinoć, ali očekuje se da EPS prespoji napajanje tako da će je dobiti u toku dana.

pozar-2

Rešenje za stanare

Ova zgrada jedina u kraju nije nadgrađena zbog starosti. Pre dve, tri godine investitor je hteo da je sruši do temelja i izgradi novu zgradu. Neki stanovnici su hteli ili novac ili se nisu složili sa tim. Sada je je slična situacija koja može ovim ljudima da donese nove stanove. Samo da se skroz sruši, a da svako dobije koliko se dogovori s investitorom.

M.S.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *