Humanitarna akcija „Đak đaku“

Humanitarnu akciju pod nazivom „Đak đaku“ organizuje Rotarakt klub „Niš – Univerzitet“ u cilju prikupljanja školskog pribora za učenike kojima je pomoć tog vida značajna.

160908-djak

Akcija je prvi put organizovana tokom septembra protekle godine i budući da je naišla na odobravanje i podršku, a postignuti rezultati opravdali očekivanja, Rotarakt klub „Niš – Univerzitet“ i ovog septembra nastavlja u istom pravcu.

Ovogodišnji cilj je sakupljanje školskog pribora za učenike Osnovne škole za obrazovanje i vaspitanje dece i omladine sa smetnjama u razvoju „Smeh i suza“ iz Aleksinca, a u periodu od 5. do 12. septembra 2016. godine. U holovima osnovnih škola „Vožd Karađorđe“, „Ratko Vukićević“, „Sveti Sava“, „Stefan Nemanja“, „Sreten Mladenović Mika“, „Bubanjski heroji“, „Dositej Obradović“ i „Učitelj Tasa“, kao i u gimnazijama „Bora Stanković“, „Stevan Sremac“ i „Svetozar Marković“ postavljene su kutije za donaciju školskog pribora.

Učenici, nastavnici, profesori, svi zaposleni i svi zainteresovani će upravo na ovim lokacijama moći da doniraju sveske, olovke, futrole, gumice i ostali školski pribor. Na ovaj način učenici navedenih škola sa teritorije grada Niša, a sa kojima Rotarakt klub „Niš – Univerzitet“ ostvaruje saradnju, poklanjajući školski pribor uče, i na delu pokazuju, kako deliti i pomagati drugima i istovremeno razvijaju osećanje humanosti i saosećanja prema onima koji imaju manje.

Svima koji bi takođe želeli da doprinesu akciji, a nisu u mogućnosti da donaciju donesu u neku od škola, ili imaju dodatnih pitanja, članovi Kluba stoje na raspolaganju.

U nadi da će ovogodišnji nadmašiti prošlogodišnje rezultate, a da će sakupljeni pribor olakšati školske dane učenicima kojima je namenjen, Rotarakt klub “Niš – Univerzitet“ se iskreno zahvaljuje svim humanim ljudima na podršci i pomoći.

A.Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *