Humanitarna akcija – Voda za decu Ostrovice

Internet portal „Gradjanin.rs“, Jutarnji program Niške televizije i Udruženje predsednika skupština stanara pokrenuli su danas humanitarnu akciju „Voda za decu Ostrovice“. Akcija ima za cilj da što brže prikupi od dobronamernih građana flaširanu i vodu u balonima kako bi se što pre dopremila meštanima Ostrovice, ali i naselja Sveta Petka koji preko 100 dana žive bez vode i gde je na pomolu humanitarna katastrofa. Dobronamerni građani mogu flaširanu vodu da donesu svakodnevno, počev od današnjeg dana, u prostorije Udruženja predsednika skupština stanara u Branka Krsmanovića broj 29 i to od 17 do 20 sati.

Nišlije pomozite

Više informacija o problemu nedostatka pijaće vode u ova dva naselja može se videti poi pisanju raznih medija na FB stranici Voda za decu Ostrovice, a kontakt telefoni osoba za informacije su urednik „Gradjanin.rs“ Marko Smiljković (060/0181873) i predsednik Udruženja, Saša Kostić (063/412109). Kontakt osoba za prihvat vode u Ostrovici je Slavko Bogdanović (061/3313905)

Stanovnici ova dva naselja preko 100 dana žive bez vode zbog nerešenih problema sa plaćanjem struje ua pumpe koje distribuiraju vodu. Ova akcija nema za cilj da rešava te probleme već da što pre tim Nišlijama dostavi pijaću vodu koju bi koristili do, nadamo se, brzog rešavanja komunalnog problema.

Ostrovica je jedna od retkih krajeva gde su se mladi nekako zadržali, a ima i dosta dece koja sada pije sumnjivu bakteriološku vodu iz bunara. Rezultat toga je da trenutno ovaj kraj ima 34 osobe kod kojih se beleže crevne infekcije. Zato želimo da pružimo tu hitnu pomoć u vodi stanovnicima ovih naselja – kažu Kostić i Smiljković, ali i zahvaljuju svima koji će se odazvati ovoj humanitarnoj akciji.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *