Humanitarna predstava „Scena bez imena“ u SKC-u

Glumci Akademskog pozorišta Studentskog Kulturnog Centra u Nišu zaigraće ponovo u sve popularnijoj formi improvizovanog teatra „Scena bez imena“. Umesto karte, „ulaznica“ je dobrotvorni prilog, a prikupljena sredstva namenjena su lečenju sugrađanina Nenada Ristića. Predstava je zakazana za sutra, 7. februara od 21 sat.

„Scena bez imena“ osmišljena je po ugledu na britansko-amerčiki TV šou „Whose Line Is It Anyway“, a ono po čemu je ova forma posebna je to da glumci direktno na sceni smišljaju tekst, na osnovu sugestija koje dobijaju od moderatora ili publike.

Nastup se sastoji od 10-15 igara, a u ovom teatru improvizacije učestvuju Jelena Stanković, Petar Ščepihin, Barbara Savić, Dušan Ščepihin, Marko Rašić, Milan Stamenković, Andrija Stojković, Jovana Đorđević, Nina Aritonović i Nikola Jovanović.

Prikupljeni dobrovoljni prilog će, ovoga puta, biti opredeljen za lečenje Nenada Ristića (35), koji boluje od izuzetno retke i veoma agresivne vrste T limfoblasticnog limfoma četvrtog stepena. Da bi se Nenad izlečio neophodno je presađivanje matičnih ćelija na klinici u Nemačkoj.

Inače, ovakve interaktivne predstave na repertoaru Akademskog pozorišta SKC-a će se naći i 22. kao i 28. februara, kada će glumci takođe igrati za pomoć onima kojima je to potrebno.

Podsetimo, u toku januara „Scena bez imena“ igrana je dva puta, a sav prikupljeni dobrotvorni prilog od 15.460 dinara bio je namenjen lečenju trogodišnje Nikoline Ranđelović.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *