Humanitarni koncert za srce mladog naučnika Miloša Nikolića

Humanitarni koncert u organizaciji Fakulteta umetnosti, Univerziteta u Nišu i studentskog parlamenta biće održan u utorak, 15. decembra u Koncertno izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Knjaževačkoj 2. Početak je zakazan za 20 časova.

Milos-Nikolic2
Dr Miloš Nikolić foto:Blic

Koncert se organizuje radi prikupljanja novčanih sredstava za pomoć mladom naučniku dr Milošu Nikoliću, kome je potrebna finansijska pomoć za hitnu transplantaciju srca.
Ulaz će biti slobodan, a svi koji žele da pomognu Milošu mogu ostaviti svoj prilog u donatorskoj kutiji koja ce biti u sali.

Srce tridesetogodišnjeg naučnika Miloša Nikolića radi samo sa 15 odsto snage. Ako hitno ne sakupi 120.000 evra uskoro bi moglo i da stane. On je u životu sve uradio kako treba – nakon dobrih rezultata na fakultetu, upisao je master, a potom i doktorske studije, sve vreme aktivno se baveći košarkom, prvo u leskovačkom „Borcu“, zatim za tim fakulteta i studentskog doma „Karaburma“. Sa samo 30 godina postao je doktor nauka na Biološkom fakultetu i deo naučnog tima u Institutu za biološka istraživanja „Siniša Stanković“.

– Osećao sam se sjajno, ne pušim, ne pijem, vodio sam zdrav život, pa sam se šokirao kada mi je doktor tokom sistematskog pregleda rekao da mi radi samo 36 procenata srca. Zabranili su mi sve vrste aktivnosti, čak i penjanje uz stepenice, rekao je Miloš jednom prilikom za list “Blic”.

Marta S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *