I gomilanje funkcija razlog burnih svađa među naprednjacima u opštini Crveni krst

Sve otvoreniji sukobi u vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci u Nišu ne jenjavaju. Kako smo pisali prošle nedelje, čak je u zgradu opštine Crveni krst morao da dođe i lično gradonačelnik Niša, Darko Bulatović kako bi pomirio „zaraćene“ strane među partijskim kadrovima, a koji su i funkcioneri opštine.

Opština Crveni krst

Na jednom od sastanaka je predsednik Skupštine opštine Zoran Stojković zatražio smenu sekretarke Danijele Milićević. Nastala je burna rasprava oko toga. Bulatović je tada došao i smirio strasti, a epilog će se zbiti 27. novembra na skupštini opštine kada će se glasati pa će biti jasno da li je većina od 21 odbornika za njenu smenu ili ne?

Postoji jedna grupa iz koje svako pojedinačno ima dve ili tri plaćene funkcije. Velika većina je protiv. Imate slučaj gde se čovek zaposlio preko stranke u EPS i ima još dve funkcije tako da mesečno inkasira preko 140.000 dinara, a fakultet je završio „preko noći“. S ovom situacijom isplivao je sav „prljav veš“ na videlo. I ko je na račun opštine kupovao skupocene telefone, ko je koga zapošljavao i slično. Smena Milićevićeve je pod rednim brojem 3 na skupštini, a zapravo sve je to upereno prema Milutinoviću, predsedniku opštine koji je postavljen na četiri godine – priča nam jedan od upućenih naprednjaka.

Zvezdan Milovanović, poverenik SNS-a za Niš izlaz iz novonastale situacije u opštini Crveni krst vidi u najavljenom konstituisanju novog opštinskog odbora koji bi trebalo da zauzme konačan stav po pitanju pokrenutog postupka. Novi poverenik odbora je Dragan Stanković koji je na toj dužnosti zamenio Miroslava Milutinovića, aktuelnog predsednika opštine. Milovanović upozorava da se mimo stranačkih odluka ne mogu preduzimati ishitreni potezi, kojima je cilj unutarstranačko razračunavanje, preneo je RTV „Belami“.

M.S.

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *