I ovog leta u Istorijskom arhivu edukativno-kreativne radionice za najmlađe

Istorijski arhiv Niš četvrtu godinu zaredom i ovog leta, rešio je da najmlađim sugrađanima uzrasta od 8 do 14 godina, ulepša slobodno vreme tokom letnjeg raspusta, kroz zabavne edukativno-kreativne radionice. Iz niškog Arhriva kažu da učesnike pored mnogo zanimljivih stvari koje će naučiti, očekuje i mnogo zabave u vidu kreativnog rada, kvizova i takmičenja.

Najmlađi sugrađani će, kažu iz Arhiva imati priliku da saznaju šta je Arhiv, kakvi se sve dokumenti čuvaju u njemu i kako oni pričaju priču o istoriji našeg grada. Oni će imati priliku da učestvuju u radionicama na kojima će na interaktivan i kreativan način moći da se upoznaju sa arhivskom građom koja se čuva u arhivu i sa istorijom najznačajnijeg niškog spomenika – Tvrđave.

„Pored mnogo zanimljivih stvari koje će naučiti, mališane očekuje i mnogo zabave u vidu kreativnog rada, kvizova i takmičenja. Pozivamo vas da nam se pridružite u uzbudljivom ArhiVirenju“ – navode iz niškog Arhiva.

Radionice će se održavati od 3. jula do 28. avgusta, svake srede, od 11 do 12:30 časova. Zainteresovani se mogu prijaviti na mejl arhivakreativa@arhivnis.rs.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *