I programeri uz bunt građana: Nišlije i u video igrici čekićem razbijaju radijatore!?

Povodom aktuelnih dešavanja u Nišu i samoorganizovanja građana protiv neizdrživih nameta i drastičnog pada životnog standarada, nastala je i video igrica koja se nadovezuje na našu stranicu „Građanski bunt“.

igrica-gradjanski-bunt

Iako računi za grejanje ni malo nisu smešni, ova igrica izaziva smešak onome ko je vidi. U igrici, igrač treba čekićem da pogodi svaki radijator u kući, a posle toga, igrača očekuje iznenađenje.

Poenta igrice je da vlast mora da shvati da ne samo cena grejanja, nego i sve takse i porezi koji su neopravdano poskupeli poslednjih meseci moraju da “padnu”. Ideja za igricu je došla odjednom i napravili smo je za jedno popodne. A, biće i nastavak – kaže autor Dragan Ilić.

Igricu “Građanski bunt” možete pogledati na ovom linku.

Predstavnici Udruženja skupština stanara koji traže da se cena grejanja u Nišu vrati na raniji nivo, Saša Kostić i Đokica Jovanović nisu videli igricu, ali sa smeškom konstatuju da se svako uključuje ovoj borbi kako ume na svoj način.

Karikatura Saša Dimitrijević
Karikatura Saša Dimitrijević

Imamo ljude koji dođu sa konkretnim predlozima, inicijativama, pa evo karikaturista Saša Dimitrijević je objavio sjajnu karikaturu. Nismo videli tu igricu, ne znamo kako je prezentovana, ali se načelno slažemo da se objavi i plasira. Sve je to deo građanskih aktivnosti – kažu njih dvojica.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *