I radnici bivših niških firmi ljuti zbog „funkcionerskih dodataka“

Radnici oko 120 bivših firmi koji se godinama okuplkjaju ispred Gradskog veća ne bi li dobili zarade koje im se duguju, vidno su bili iznervirani jutros što se njihovo pitanje ne rešava, ali i saznanjem da su gradski funkcioneri primali godinama novčane dodatke od 30 odsto na platu.

radnici-1

Žarko Đorđević, nekadašnji radnik Ei koji predvodi ovu grupu ljudi kaže da zaostale plate traži oko 4.000 radnika što grubo iznosi oko milijardu i po miliona dinara. Njima se jutros obratio većnik Mihajlo Zdravković koji je rekao da će sve učiniti na rešavanju problema ovih radnika.

radnici

Rade Milićević, bivši radnik, a sada penzioner navodi da je prema ovim ljudima učinjena velika nepravda.

Mi smo te plate zaradili. U međuvremenu su se firme ugasile i mi smo ostali na ulici. Nepravda je i to da političari na velike plate primaju i dodatak, a mi sinove i ćerke da šaljemo na buvljak da zarade za parče ’leba – kaže on.

Đorđević napominje da je sledeći sastanak zakazan za sledeći petak u 10 sati kada od gradskih vlasti očekuju odgovor.

To mora vlast da nam pomogne da se reše naša piutanja. Mi sad imamo tu komplikovanu situaciju gde su neki radnici dobili sudske izvršne presude da im se isplati plata, a manjina nije. Onda imamo oko 100 radnika Ei“Televizije“ koji nisu uvršteni u spisak onih koji dobiujaju sredstva od prodaje imovine iz stečajne mase. Jeste da mnogi potražuju sredstva po raznim osnovama, ali sve to može da se reši, ako se hoće – kaže Đorđević.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *