I to se događa u Nišu: Dok je krao akumulatore, ljubazno pričao s komšijama!

Policija je uhapsila S. M. (21) iz Niša, zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa. On je uhapšen prema dojavi građana iz zgrade u Ulici Maksima Gorkog 7 pre dva dana. Kada mu nije bilo dosta što je u četvrtak, u podne, ispred zgrade ukrao jedan akumulator, on se vratio i sutra da to isto učini. Policija je alarmirana i lopov koji je već nekoliko akumulatora ukrao na Bulevaru Nemanjića, je dolijao.

maksima gorkog
Parkirani automobili ispred Maksima Gorkog 7

Dok je krao prvi akululator, on je lako otvorio haubu komšijskog automobila, i bogami dobro porazgovarao sa „komšinicama“ koje su sedele na obližnjoj klupi. Pričali su o vremenu, nepokošenoj travi, o svemu. Izgleda da je imao neki problem pa je duže vadio akumulator. U zgradu se doseljavaju mnogi pa su komšinice mislile da je jedan od novih stanara. Tek su shvatile da nešto nije uredu kada je stavio akumulator na bicikl (i nije zatvorio haubu) i odvezo se – priča jedan od stanara ove zgrade.

Policija je obaveštena, ali u tom slučaju nije mogla mnogo da učini.

Sutra, on se ponovo pojavio i opet pokušao da izvede istu krađu, ali do tada je cela zgrada znala za ovaj slučaj. Policija je odmah obaveštena. Nije prošao minut, policijska marica se pojavila u ulici, lopov koji nije pružao otpor je uhapšen – pričaju stanari ove zgrade.

Akumulatori se, inače po Nišu, često kradu posebno kod „Juga“, jer njihova cena na otpadima dostiže sumu od nekoliko stotina dinara.

U policijskom saopštenju se navodi da sumnja da je on, u poslednjih nekoliko dana, na području Niša, obio četiri putnička motorna vozila iz kojih je ukrao akumulatore. Policija je detaljnim pregledom, u prostoriji za odlaganje smeća jedne od stambenih zgrada u Bulevaru Nemanjića, pronašla ukradene predmete, kao i metalni otvarač, podesan za obijanje vozila.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

M.S.

3 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *