Igrica „Građanski bunt“ doživela veliki uspeh – otvorena oko 80.000 puta

Video igrica „Građanski bunt“ koja se može naći na našoj istoimenoj stranici doživela je neverovatan uspeh jer je za dva dana otvorena oko 80.000 puta.

igrica-gradjanski-bunt

Igrica u kojoj „običan“ Nišlija razbija radijatore po stanu tako što ih pogađa čekićem, privukla je veliku pažnju medija tako da je naš administrator i autor igrice Dragan Ilić dao svoje mišljenje svim važnijim medijima u Srbiji. Igrica je, inače, proizašla iz okupljanja preko 400 predsednika skupština stanara koji od gradske vlade traže pojeftinjenje grejanja.

Video igrica je jednostavna i zapravo predstavlja sinonim za to da se svako bori za svoja građanska prava onako kako ume. U Nišu je značajno pao standard, grad se jednostavno privredno ukočio i građani očigledno sudbinu moraju da preuzmu u svoje ruke, ali mirno i onako kako ko može. Mi smo na “Gradjanin.rs” otvorili stranicu gde se vide svi masovni sastanci predsednika skupština stanara i dalje planiramo da pratimo komunalne probleme građana. Sigurno da nikome nije stalo da se odrekne grejanja u Nišu, ali računi od 10.000 dinara pa naviše su stvarno previsoki za niški standard. Zato su se ljudi i prepoznali u toj igrici i zato je za kratko vreme postala poipularna. Poenta igrice je da vlast mora da shvati da ne samo cena grejanja, nego i sve takse i porezi koji su neopravdano poskupeli poslednjih meseci moraju da “padnu”. Ideja za igricu je došla odjednom i napravili smo je za jedno popodne. A, biće i nastavka – kaže autor Dragan Ilić.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *