Ikonopisac na suđenju za ubistvo baka Vere tražio oproštaj

Grize me savest zbog onoga što sam učinio. Stalno plačem… Nedavno mi je bila baka od majke i sve je strašno što se dogodilo. Obaćam se oštećenima u sali (sudnici) da se izvinjavam za sve – rekao je Vladan Grahovac iz Raške juče na suđenju gde se tereti da je s 26 uboda nožem i par udaraca čekićem 1. septembra prošle godine ubio Jelicu Tatarovski(82) s nadimkom Vera, a u njenom stanu na Bulevaru Zorana Đinjđića u Nišu, a gde joj je pritom oteo 760 evra.

Sudija Višeg suda je Grahovcu dopustio da iznese svoj stav dok je govorila članica komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, Ana Veljković Đorđević. Ona je tražila odlaganje ročišta kako bi komisija uradila dodatnu i kako je ona rekla, konačnu analizu. Tada je Grahovac izustio nešto potpunio neočekivano:

– Imao sam čast da razgovaram sa gospođom Anom Veljković i moram da kažem da je nalaz napisan na nivou srednjoškolskog sastava. Za mene je sve ovo stresno i ja stalno primam injekcije bensedina (lek za smirenje) – rekao je ovaj nesuđeni ikonopisac, a sudija mu je oduzeo reč i odložio suđenje za oktobar mesec. Suđenje je odloženo za 21. oktobar ove godine.

Maja Marković, ćerka bratanice koja je našla jadnu staricu u lokvi krvi kaže da je baka Vera, kako su je svi zvali, bila krhka i gospostvena starica.

Ne mogu da oprostim tako nešto, bez obzira šta je okrivljeni rekao u sudnici. ne možemo da oprostimo jer je to bila jedna divna žena koja nikom nažao nije učinila. Sve me pogađa, i ovaj dolazak na sud je izuzetno stresan. Sećam se da je ona, do pola devet (20,30) bila na klupici dole sa komšijama.  Nešto kasnije se čula sa rođakom iz Beograda i samnom. ja sam imala svadbu sestrića i dogovarale smo se kako će da pregura taj dan bez moje pomoći, a onda se desilo nešto strašno – kaže Markovićeva koja je starateljka pokojne bake. Ona je slegla ramenima na pitanje „koju kaznu očekujete za Grahiovca“?

Na sledećem suđenju trebalo bi da svedoče zdravstveni veštaci iz Beograda i doktor Zoran Ćirić koga je odbrana pozvala.

Grahovac je te noći, prema ranijim navodima istrage, zakucao na baka Verina vrata i pošto je nekada stanovao u toj zgradi sa bratom, ona ga je poznavala i otvorila mu, a onda je nastao pokolj. Grahovac je kasnije svedočio da nije bio svestan šta je učinio.

tekst foto: M.S. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *