In memoriam: Preminuo gradski većnik Nenad Gašević

Nenad Gašević, gradski većnik zadužen za obrazovanje, preminuo je posle duge i teške bolesti. Komemorativni skup će se održati u 15 časova u velikoj sali Skupštine grada. Sahrana i opelo će se održati 15.08. u 14:00 sati. Najbliži, prijatelji i poznanici pamtiće ga kao uvek nasmejanog i predusretljivog čoveka. On je nakon dva mandata provedena na mestu načelnika Uprave za obrazovanje, kulturu i sport, 12. jula 2012. godine izabran je za člana Gradskog veća Grada Niša.

nenad-gasevuic
Nenad Gašević

Nenad Gašević rođen je 04.01.1960. godine u Leskovcu, od oca Miljana i majke Dostane. Živeo je u Nišu, oženjen je i otac dva sina. Prva tri razreda osnovne škole završio je u Medveđi, a zatim školovanje nastavio u Prištini. Završio je gimnaziju i Pravni fakultet. Diplomirao je 1984. godine. Pravosudni ispit položio u Beogradu početkom 2004. godine. Prvi radni odnos zasnovao je 1984. godine u Agroindustrijskom kombinatu „Agrokosovo”, kao novinar lista „Agrokosovo”, da bi nakon krećeg vremena bio raspoređen na mesto sekretara SOUR-a.

Radio je kao sekretar Pokrajinskog zavoda za zaštitu zdravlja, zatim kao savetnik u PKB – Holding korporaciji Beogradi i kao pomoćnik sekretara u Sekretarijatu za komunalno-stambene poslove Skupštine grada Prištine. U periodu od 1995. do 1999. godine bio je na funkciji sekretara Skupštine grada Prištine. Od 2000. godine radi u Kabinetu predsednika Izvršnog odbora Grada Niša, a od 07. februara 2005. godine obavlja funkciju načelnika Uprave za obrazovanje, kulturu i sport, na koju je reizabran i 12. februara 2009. godine.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *