„Incident“ na Čairu – Uprava napolje!

Golom Vladimira Đilasa u 50. minutu niški „Radnički“ je danas na „Čairu“ dobio tri boda protiv imenjaka iz Kragujevca. Pored da kažemo zadovoljavajuće igre, publiku je uveselio jedan navijač iz Niša koji je prešao ogradu i pohrlio na teren, a kako su nam objasnili fotoreporteri koji su bili pored njega, uleteo je  da bi dao gol!

real-nis

Meraklije, koje su uvek uz svoj klub, prepoznali su momenat kada je pomoć klubu najviše bila potrebna. Kako ipak živimo na jugu Srbije, gde je malo teže kupiti drona jedan od navijača odlučio je da u vidu najboljih centarfora utrči na teren kako bi u napadu pomogao svojim miljenicima. Pripito stanje u kome je bio nažalost ga je sprečilo da se upiše u strelce. Ljubazni radnici redarske službe zahvalni za sav njegov trud pomogli su mu da se vrati na tribinu gde je dočekan u maniru najvećih svetskih fudbalskih zvezda podelio autograme svojim obožavateljima.

Šalu na stranu, Radnički ima ozbiljnih problema zbog čega su se na početku utakmice čuli glasni povici „Uparava napolje“. Kvalitet igračkog kadra, nije sporan. Radnički na svim pozicijama u timu ima iskusne i prekaljene fudbalere, koje krasi bogato iskustvo, u zemlji i inostranstvu.

Godinu dana bez pobede na strani

Najveći problem niškog tima je u tome što tim sa Čaira već skoro godinu dana ne zna za pobedu na strani. Poslednji put slavili su niški fudbaleri protiv ekipe Donjeg Srema u Pećincima, minimalnim rezultatom 1:0. Od tog 2.novembra, prošlo je skoro godinu dana. Rezultati na strani ne ulivaju poverenje da će taj niz uskoro biti prekinut.

„Radnički iz Niša sve redom šiša“, bila je parola ovog kluba u prošlosti, sada je malo izmenjena, „Radnički iz Niša, samo na svom terenu sve redom šiša“ Ukoliko tim, na čelu sa iskusnim Mrkićem želi da obezbedi opstanak u najelitnijoj ligi naše zemlje, neke stvari se moraju promeniti. Ambicije su osvajanje 30 bodova, sa kojima će klub obezbediti opstanak u ligi. To je ipak teško ostvariti ukoliko Radnički ne krene u osvajanje bodova na strani.

Aleksandar Ilić

foto: Konstantin V-forum B92

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266