Inicijativa Nišlija: Rentgenova napokon dobila pešački prelaz zbog bezbednosti đaka

Nakon višemesečnih pokušaja Nišlija koje žive u blizini Kliničkog centra, tačnije u jednoj od prometnijih ulica u ovom kraju- Rentgenovoj, da uz pomoć nadležnih čelnika Grada zbog školaraca koji ovuda prolaze „uspore“ saobraćaj, trud i zalaganje konačno su urodili plodom. Bukvalno preko noći, postavljena je odgovarajuća vertikalna signalizacija, a na kolovozu, sem „ležećih policajaca“, iscrtane su i propisane oznake koje bi vozače trebalo da upozore na to da je škola u blizini.

Naime, nakon javljanja gledateljke Gordane koja stanuje u Rentgenovoj, uživo i jutarnjem programu NTV, već nakon sat vremena, posredovanjem zaposlenih u ovom mediju koji su u kontaktu sa čelnicima Gradske kuće, nadležni su održali sastanak sa stanarima ulice i ekspresno dogovorili rešenje za povećanje bezbednosti pešaka, posebno onih najmlađih.

Zvala sam gotovo svuda i sve medije da tražim da se nešto uradi po pitanju brzine kojom se kreću automobili, jer ovde bukvalno jure, a mnoga dečica koja idu u obližnju školu „21 maj“ baš tu prelaze ulicu i to „na sreću“, i mogu samo da se zahvalim svima u Niškoj televiziji koji su nam konačno pomogli, izjavila je Gordana koja se tog dana ponovo uključila u program.

Već dan nakon što su saobraćajni stručnjaci osmotrili sporno raskršće u Rentgenovoj, zaposleni u JKP „Parking servis“ za jedno veče su saobraćajnom signalizacijom i preprekama na kolovozu, „primorali“ vozače da na ovom potezu prilagode brzinu kretanja.

Naravno da smo izašli u susret našim sugrađanima jer je to naš posao, a i inače Savet za bezbednost u saobraćaju Grada ima u planu da tokom čitave godine sprovede slične akcije, jer smo odvojili dovoljno sredstava u te svrhe, posebno kada je reč o područjima u blizini škola i obrazovnih ustanova, izjavio je Igor Vojinović, član Gradskog veća koji je zadužen za resor saobraćaja.

Vojinović je dodao i da su se kamere koje su postavljene prošle godine na raskrsnici kod „Crvenog pevca“ pokazale kao odlično rešenje, tako da će u saradnji sa MUP-om i kompanijom Telekom, već u toku ove godine, još dve frekventne raskrsnice biti opremljene još savremenijom opremom za nadgledanje i snimanje.

N.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *