Inicijativa: Prijavljen protest ispred skupštine – tražimo ličnu odgovornost odbornika

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“ danas je predsedniku Skupštine Grada Niša, Radetu Rajkoviću upućen pisani zahtev da se dozvoli prisustvo i obraćanje člana Organizacionog odbora Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ Mladena Jovanovića na sednici gradske Skupštine, zakazane za 10. april. Ovo je saopšteno danas iz ove građanske grupacije kao i da su na adrese 61 odbornika u Skupštini Grada Niša poslata pisma u kojima se pozivaju na ličnu odgovornost pred glasanje o sudbini niškog aerodroma.

Program protesta (klik za uvećanje)

Za 10. april najavljen je i miran protest građana ispred Skupštine Grada uoči održavanja sednice. Program protesta traje od 9 do 11 sati i obuhvatiće čitanje zahteva Organizacionog odbora Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ i p(r)ozivanje odbornika na ličnu odgovornost.

Odluka Gradskog veća da se bez ikakve naknade niški aerodrom ustupi Republici Srbiji izazvala je burne reakcije građana i proteste. Ova odluka svoj epilog treba da dobije na sednici Skupštine, kada će se o njoj izjasniti niške odbornice i odbornici. S obzirom da predstavljaju interese svojih sugrađana, pored pozivanja odbornika na pojedinačnu odgovornost pre sednice, predstavnici Organizacionog odbora Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ će i nakon njenog održavanja objaviti rezultate glasanja kako bi građani imali uvid, saopštavaju iz inicijative.

Organizacioni odbor Inicijative „Ne damo niški aerodorm“ čine: neformalna koalicija građana okupljena oko pokretača inicijative Miloša Boškovića, Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Proaktiv Niš, Udruženje za zaštitu potrošača „Forum“, Udruženi pokret slobodnih stanara i Media i reform centar Niš.

M.S.

3 Comments

 1. Поштоване суграђанке и суграђани,

  Желим да Вам пренесем један важан податак који се тиче свих нас.

  Две највеће Хришћанске ходочасне светиње,
  Цркву Рођења Христовог у Витлејему, на месту Христовог Рођења, и
  Цркву Васкрсења Христовог у Јерусалиму, на месту Христовог Васкрсења, из које се на Велику Суботу дели Благодатни Огањ широм планете,
  подигао је цар Константин у првој половини 4. века по жељи своје мајке царице Јелене.

  Итекако би било лепо, да Ниш успостави са тим местима директне авионске линије, по искључиво економским ценама, да верници целог света са задовољством путују и преносе лепе вести о нашем граду.

  Христос Воскресе!

 2. Neka se veterani ratova i radnici propalih Niških preduzeća organizuju za 10-i april a ne za 13-i , kako su rekli i dogovorili ! Mislim da je pametnije da se okupe 10-og a oni kako hoće ! Nemoj posle da bude , „a gde je pečat“ ?

  1. Ah , da … zaboravih da kažem : Mislite li da će da se dozvoli prisustvo i obraćanje člana Organizacionog odbora Inicijative „Ne damo niški aerodrom“ Mladena Jovanovića na sednici gradske Skupštine, zakazane za 10. april ? Ako se av, av naljuti ima sve da nas izdrsa !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *