Intervju: Đorđe Stanković o budućnosti Niša – Grad za srećne porodice

U sklopu predizborne kampanje za lokalne izbore u Nišu, imali smo priliku da porazgovaramo sa Đorđem Stankovićem, kandidatom za gradonačelnika ispred koalicije „Biramo Niš“. Stanković nam je otkrio svoju viziju Niša kao pravog porodičnog grada, naglašavajući koliko je porodica važna kao osnova svakog društva. Pričali smo o konkretnim planovima koji bi grad učinili boljim mestom za život svih porodica – od izgradnje tematskih parkova i unapređenja obrazovanja, do poboljšanja uslova u vrtićima i niškom porodilištu. Saznajte šta nas sve čeka ukoliko ova vizija postane stvarnost.

Gospodine Stankoviću, možete li nam reći nešto više o vašoj viziji Niša kao porodičnog grada?

Đorđe Stanković: Porodica je temelj i srž svakog društva. Svi iz nje dolazimo i u nju se uvek vraćamo. Niš ima potencijala da bude pravi porodičan grad, grad u kojem će svako dete imati mogućnost kvalitetnog obrazovanja, ali pre svega bezbrižnog odrastanja u sigurnom okruženju.

Šta konkretno planirate da uradite kako biste ostvarili tu viziju?

Đorđe Stanković: Da bi Niš postao porodičan grad, on mora imati sve sadržaje neophodne i dostupne svakoj porodici. Planiramo izgradnju 13 novih, tematskih parkova, koji će biti udaljeni najviše 10 minuta pešaka od svake tačke u gradu, kako bi deca imala pristup sadržajima za igru. Posebnu pažnju posvetićemo rekreativnom sportu, pružajući deci priliku da treniraju sa profesionalcima i zdravo se razvijaju.

Obrazovanje je često ključna tema za roditelje. Šta planirate po tom pitanju?

Đorđe Stanković: Obrazovanje, kao jedan od temelja svakog društva, mora biti dostupno svakom detetu. Grad mora obezbediti udžbenike i kvalitetnije obrazovanje za sve. Biramo Niš u kojem će vrtići biti dostupni svim porodicama. Roditelji treba da imaju slobodu da odaberu da li žele da njihova deca idu u privatni ili državni vrtić, ali je neophodno da imaju podršku grada i da sva deca imaju iste uslove i mogućnosti.

Pomenuli ste i zdravstvenu infrastrukturu, posebno porodilište. Koje korake nameravate da preduzmete?

Đorđe Stanković: Na kraju, a ujedno i na početku svake priče, ključno je gde se deca rađaju. Naše niško porodilište je jedno od najzapuštenijih u Srbiji. Garantujemo da ćemo obezbediti bolje uslove i izgraditi novu zgradu porodilišta. To je osnovni preduslov za zdrav početak života svake bebe.

Kako ćete sve ovo ostvariti i šta to znači za građane Niša?

Đorđe Stanković: Kao roditelj, obećavam da će Niš biti grad po meri svih porodica i najbolji grad za život u Regionu. Nišlije to zaslužuju i Niš to može.

Hvala vam na vremenu i detaljnim odgovorima.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *