Investicija „Novi Niš“ nikako da se pomeri s mrtve tačke

Posle pompeznog otvaranja pompeznog otvaranja projekta „Novi Niš“ do danas se na prostoru kasarne „Bubanjski heroji“ skoro ništa nije promenilo. Pored cerominalnih aktivnosti, golim okom se ne da videti da tamo „cveta posao“. I dalje sve stoji tako kao i 2012. godine kada je promovisana ova ideja.

Snimak s polaganja vremenske kapsule

Najnovija vest je da je Gradsko veće Niša donelo rešenje o angažovanju konsultantske banke koja će pregovarati sa investitorom, američkom kompanijom „Clean Earth capital“. Grad će za to izdvojiti iz narodnog budžeta 600.000 dinara, a sve da bi bankarska garancija koja je u međuvremenu istekla bila pravno – formalno lepo napisana. Ta bankarska garancija iznosi 10 miliona evra. Toliko bi trebalo da naplati Grad Niš, ako investitor ne ispuni ugovor.

Deo izgleda Novog Niša

Prema ugovoru od, pre pet godina, to bi trebalo da bude jedan od najlepših delova grada. Do 2021. godine tamo bi trebalo da nikne 21.000 kvadrata stambenog prostora od kojih će jedan deo biti namenjen stambeno nezbrinutim pripadnicima vojske, šoping – mol i mnogo toga još.

Milan Ranđelović, prvi čovek Kancelarije za lokalni razvoj kaže da bi do sledeće godine trebalo da se izgradi prvih 4.000 kvadratnih metara stambenog prostora.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Grada Niša.

5 Comments

  1. Ha ha ha prolazio sam juče tamo,prosto nisam mogao da izbrojim radnike koliko ih ima…ali bitno da je ministarka još pre dve godine udarila kamen temeljac naravno pred izbore.

  2. Prostor do danasnjeg dana nije rasciscen. Za ozbiljnu gfirmu koja se profesionalno bavi radciscavanjem prosrora potrebno je max 30 dana pod uslovom da ima rrdovnu isplatu za izvedene radove

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *