Izložba oldtajmera danas u Nišu (program i satnica)

„Oldtajmer sekcija Niš“ koja deluje u sklopu “Udruženja samostalnih privrednika i zanatlija Niš” prvi put organizuje okupljanje oldtajmera u Nišu, u subotu 24. septembra 2016. god. Na manifestaciji će svojim reprezentativnim vozilima učestvovati gosti iz Bugarskog kluba „RETRO“ iz Sofije, Srpski savez za istorijska vozila, Oldtajmer klub Vranje i članovi oldtajmer sekcije iz Niša.

oldtajmeri-2


Program manifestacije:

  • 15 h doček gostiju kod N. Banje;
  • Defile oldtajmera ulicama grada;
  • 16:30 h početak izložbe oldtajmera u Niškoj tvrđavi
  • 19 h kraj manifestacije.

Organizator skupa je Opšte udruženje samostalnih privrednika i zanatlija, „Oldtajmer sekcija Niš“, a pokrovitelj Grad Niš, Turistička organizacija Niš, Osnivnje „Oldtajmer sekcije Niš“. Sekcija koja okuplja ljubitelje i vlasnike istorijskih vozila osnovana je u sklopu “Udruženja samostalnih privrednika i zanatlija Niš”.

Ciljevi sekcije, osim okupljanja ljubitelja i vlasnika istorijskih vozila jesu i zaštita zajedničkih interesa članova u vezi sa očuvanjem i zaštitom istorijskih vozila i negovanja istorijsko kulturnog nasleđa istorijskih vozila u Nišu i okolini. Sekcija okuplja ljubitelje čiji je zajednički interes očuvanje istorijskih vozila, posebno primeraka čija je istorija povezana sa gradom u kome sekcija deluje, rad na popularizaciji oldtajmer kulture, istraživanje i očuvanje kulturno tehničkog nasleđa, pomoć članovima kod nabavljanja, obnavljanja i održavanja starovremenskih vozila, kaže Ivan Vidanović iz sekcije.

Do sada je u Nišu održano nekoliko samostalnih okupljanja oldtajmer vozila, i gostovanja u sklopu automobilističkih dešavanja u gradu. Osnivanjem oldtajmer sekcije, zaokružen je dosadašnji rad ljubitelja i vlasnika istorijskih vozila, i napravljen prostor za buduće aktivnosti „Oldtajmer sekcije Niš“ koje bi u ovom delu Srbije, trebale da otvore bolje mogućnosti i uslove.

Sedište oldtajmer sekcije koje deluje u okviru “Opšteg udruženja samostalnih privrednika i zanatlija” je u zgradi „Zanatski dom“. ulica Prijezdina 4, u strogom centru Niša.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *