Izložba „Rok muzej uživo“ – a onda žurka uz „Daltone“ i „Lutajuća srca“

„Rok muzej uživo“, izložba na kojoj će biti predstavljeni različiti autentični eksponati  poput muzičkih instrumenata, scenske odeće, kolekcije fotografija i omota ploča iz perioda stvaranja ove vrste muzike kod nas, biće otvorena 2. juna u Deli prostoru. Početak je zakazan za 19:30h.

rok-muzej-1

Niš je oduvek bio važna destinacija rok muzike. Cilj i ideja muzeja nije samo da imamo postavku starih eksponata, nego da pored održavanja tradicije promovišemo i nove, mlade izvođače“,rekao je Miroslav Cvetković Cvele, basista Bajaginih „Instruktora“.

Ideja za „Rok muzej“ potekla je od Miroslava Cvetkovića, Srđana Stojanovića i Branimira Loknera koji su osnovali „Institut za savremenu muziku“.

Shvatili smo da kroz ovaj projekat možemo da objedinimo sve ljude koji su godinama skupljali razne artefakte rok scene. Želimo da oživimo duh rokenrola, da sačuvamo od zaborava i promovišemo rok kulturu“, dodao je Srđan Stojanović.

Vladan Stanojević, niški roker i nekadašnji član „Kerbera“ kaže da je svaki grad na zapadu ima neki svoj Rok muzej.

“To je institucija koja je u svetu poznata. Svaki grad ima svoj Rok muzej bilo kroz neki prostor sa instrumentima i pločama ili kroz hard rok kafe” – kaže Stanojević.

Nakon otvaranja izložbe svi ljubitelji roka će  moći da u klubu Feedback od 21 sat, uživaju u koncertu kultnih rok grupa Daltoni i Lutajuća srca, Vlada Jet Band i Tommy & Vanya.

Izložba „Rok muzej uživo“ traje do 14. Juna. Organizatori pozivaju sve koji imaju neki interesantan eksponat za muzej da se priključe izložbi.

Izložbu organizuje Institut za savremenu muzikuuz podršku organizacija Deli i Proaktiv.

Marta S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *