Jak vetar i smetovi snega paralisali saobraćaj u Nišu – mnogi ostali bez struje

Izuzetno otežan saobraćaj u Nišu rezultat su jakih smetova snega u toku noći i dana tako da su za putničke automobile neki delovi Niša i okoline neprohodni. Mnogi domovi u Nišu su ostali bez struje, ali za sada se ne saopštava razlog.

foto:D. Vasić

Hitna pomoć nije uspela da se probije do kolone kod naplatne rampe Nais gde je prijavljeno da je jednom detetu pozlilo.

Očišćene su samo glavne saobrtaćajnice u Nišu dok u svakoj bočnoj ulici nailazimo na problem. Bio je lančlani sudar kod Novog sela gde su bile dve osobe sa povredama glave. Do kolone „Nais“ se nismo probili, ali kasnije nam je rečeno da nije dete u pitanju – rečeno nam je u Hitnoj pomoći.

Autoput Beograd – Niš

Saobraćaj na autoputu Beograd-Niš, kod petlje Trupale obustavljen je u oba smera usled loših vremenskih uslova, slabe vidljivosti i neadekvatne zimske opreme pojedinih učesnika u saobraćaju, saopštilo je jutros Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

Šta kažu taksisti?

Niški taksisti kažu da ima mnogo problema oko kružnih tokova i u brdovitijim delovima Niša.

Kod Elektronske industruije je rano jutros bilo zaglavljeno pet vozila. Problema ima na Bubanjskoj dolini i Kalač brdu. Tamo prolaze samo automobili sa većom kubikažom. Pokušao sam da se probijem oko 7,00 sati do Bubanj sela. Ma kakvi, nije bilo šanse. Onda tu je Durmitorska ulica, od Tami hotela pa na gore – objašnjava nam taksista Aleksandar Ivković i dodaje da ko ne mora da krene putničkim automobilom kroz Niš, ne bi to trebalo da čini.

Parking u Nišu

Zbog jakog snega koji je padao tokom noći, a koji i dalje pada, kontrolori JKP „Parking servis“- Niš će tokom dana biti angažovani na čišćenju snega.

Oni obaveštavaju građane Niša da danas, 06.01.2017. godine biće naplate parkiranja samo na posebnim parkiralištima na Sinđelićevom Trgu i Čairu. Naplata se neće vršiti na opštim parkiralištima. Isto važi i za sutra na dan Božića.

Zimska služba

Šef niškog Štaba zimske službe Dragan Dimitrijević kaže da su skraćene i pojedine linije gradskog saobraćaja zbog snega na kolovozu.

Ekipe zimske službe su na terenu, ali su nemoćne u borbi sa vetrom. Na pojedinim deonicama smetovi se formiraju već pola sata nakon čišćenja“, izjavio je Dimitrijević za medije.

On je dodao da je grejder za čišćenje smetova krenuo ka selu Hum, dok će u toku dana bager čistiti smetove ka selu Kravlju.“Ekipe JKP ‘Medijana’ od noćas neprekidno čiste ulice prvog prioriteta u gradu. Saobraćaj se odvija otežano, ali nema većih problema“, rekao je Dimitrijević.

Prema podacima Meteorološke stanice, u Nišu je trenutno minus osam stepeni, a visina snežnog pokrivača iznosi 16 centimetara.

M.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266