Japanski rok bend 101A nastupa u Nišu!

Posle nekoliko nastupa u Novom Sadu, i na EXIT festivalu 2013. godine, japanski rok band 101A vraća se u Srbiju. Ove jeseni ovaj trio obićiće naš region u okviru svoje Balkanske turneje. Tako će u svoj kalendar nastupa čekirati i Niš u četvrtak 27.oktobra od 22h u klubu Feedback.

161021-japanskisastav

101A je osnovan 2012.godine kada su Noah (vokal i gitara) i The K (bas gitara) napustili svoje prethodne bendove i počeli zajedno da rade na svom prvom albumu. Njihov prvi album “01” objavljen je godinu dana kasnije. Priča o samom formiranju benda je završena 6 godina kasnije kada se Sally (bubnjevi) priključio bendu. Do sada su imali zapažene nastupe u Engleskoj, Francuskoj, Belgiji ,Koreji, Kini i Australiji. ali i u Srbiji gde su nastupali na više festivala uključujući i “Japanizam”, najveći festival Japanske pop kulture u jugoistočnoj Evropi.

Svoju muziku opisuju kao mešavinu šugejza, grandža, J-roka, nju vejva, tehna, progresiva, industrial i taj miks se provlači do sada kroz sve albume koje su objavili. Publika posebno ceni žive nastupe benda 101A zbog svoje dinamičnosti, kao i zbog efektnog razgraničavanja akustičnih pesama od onih u kojima koriste elektronske semplove kako bi naglasili stil svake pesme.

Bend 101A čine: Noah- gitara i vokal. The K- bas i programming i Sali- bubnjevi.

Inače, predstojeću turneju ovog benda će propratiti i reditelji čiji su filmovi prikazani na Japansko srpskom festivalu filma 2015. godine, sa filmskim projektom koji će zajedno sa snimcima turneje biti editovani u novi video. Namera benda 101A osim snimanja videa je i promocija srpske kulture. U prilog tome govori i njihova izvedba pesme “Daire” naše grupe Smak.

Karte za koncert u pretprodaji će iznositi 300 dinara i mogu se kupiti od 21.oktobra u Vintage shop-u (Davidova 9), dok ce na dan koncerta karta koštati 400 dinara.

J.Krstić

1 Comment

  1. Poštovani, kada dobijete ovakve tekstove od beograđana (Japanski rok bend 101A nastupa u Nišu!), obavezno ga prvo pročitajte i promenite reči poput „IZVEDBA“ od koje ludim kada je čujem ili pročitam. I molim VAs, obavestite dotičnog J.Krstića da je više ne upotrebljava.
    Hvala na razumevanju.
    Pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *