Još jedan kružni tok u Nišu

Hajduk Veljkova ulica delimično je puštena u saobraćaj ove nedelje i to do novog kružnog toka koji se nalazi na raskrsnici pet ulica kod parka na trgu Učitelj Tase.

160601-hajdukveljkova
Nov kružni tok Hajduk Veljkovu ulicu povezuje sa četiri okolne ulice

Ulica je asfaltirana drugim slojem asfalta, a radovi na izgradnji trotoara se nastavljaju. Hajduk Veljkova ulica je dužine 270 metara i širine 7 metara sa trotoarima širine do 4 metra sa leve i desne strane.

Ukupna vrednost rekonstrukcije Hajduk Veljkove ulice je 19.145.908,69 dinara.

VREMEPLOV: Burna istorija raskrsnice

Na mestu novog kružnog toka, do kraja prošlog veka bila je benzinska pumpa „Ina“, kasnije „Beopetrol“. Devedesetih godina 20-tog veka, u vreme sankcija i nestašice goriva, od ove pumpe pa duž cele ulice protezao se red za benzin, sve do starog restorana „Tramvaj“ koji se nalazio na uglu Hajduk Veljkove i Dušanove ulice.

Početkom 21. veka iz ekoloških razloga ova benzinska pumpa je zatvorena, a prostor je uređen u zelenu površinu. Krajem prve decenije 21. veka ovde su postavljeni prvi podzemni kontejneri.

Danas je na ovom mestu završena izgradnja kružnog toka, a da li je na ovom malom prostoru bio potreban kružni tok pokazaće vozači i građani koji su se ipak već navikli na ovakav režim saobraćaja.

Nov kružni tok Hajduk Veljkovu ulicu povezuje sa četiri okolne ulice, od kojih su tri jednosmerne i jedna slepa ulica.

D.I.

3 Comments

  1. Ja vas molim da stavite 2 podzemna kontejnera koja su vec bila… Ovako je totalno nehigijenski da stoje otvoreni kontejneri na trotoaru pored igralista gde se deca konstantno igraju, i da udisu taj vazduh a kamaoli gradjani u zgradama okolo!! Druga stvar, ako ste vec napravili velike radove, trebalo je makar i trotoar da zavrsite, a ne da stavite novi a da pored ostane ogromne rupe.. Sto se tice kruznog toka, pohvala jer je bilo jako nepregledno pre toga i dosta su brzo vozili tu.

  2. Ljudi , be, Niš je postao veeeliki „kružni tok“ i to po horizontali – ne po vertikali i nema da ima : „Ko bi gori , sad je doli“ / Ivan Gundulić… tko je taj?/!
    Ko je doli – tu ima i da ostane …

  3. Dođavola, i da prihvatim idiotsko rešenje raskrsnice HV, tri jednisnerne i jedne slepe ulice ali ne mogu da prihvatim kružni tok sa pešačkim trotoarom ??? i sa onolikom dijagonalom!! Trotori suženi, iskopana dva podzemna kontejnera i umesto nih postavljena osam otvorena metalna kontejnera. Komšije nazdravlje sa mirisima kad stignu lubenice. Isečen i skraćen travnati pojas sa dečijim spravicama koja se sada igraju na dva metra od kontejnera. Tu benzinsku pumpu su na mišiće iselili stanari okolnih zgrada. I to jedva. Tu je predviđena česma za koju su data i arhitektonska rešenja a sve zbog dece koja se igraju i blizine škole. Što se tiče bezbednosti noćas smo imali zabavu. Direktno nabijanje putničkog vozila u kružni tok. Nazdravlje! Možda će da bude bezbednije kad proradi kandelabr u sredini ostrva. Doduše neznam odakle će struju da dovedu. Možda će morati opet da kopaju ulicu!! A nivelacije ulica ćemo proveriti kad padnu malo jače kiše. I tako će opet u Nišu po ko zna koji put da dobijemo nadgrobni spomenik ljudskoj gluposti. Mašala!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *