Još jedan štrajk glađu u Nišu – ovog puta zbog birokratije i autobusa iz Danske

Nišlija Aleksandar Dimitrijević(32) otpočeo je jutros oko 8,00 sati štrajk glađu ispred prostorije gde se na niškom Aerodromu, carine vozila. On se odlučio na ovakav drastičan korak jer Carinarnica odugovlači sa carinjenjem autobusa, marke „Skanija“ koji je uvezao iz Danske.

Aleksandar-Dimitrijević
Aleksandar Dimitrijević – foto: gradjanin.rs

-Kada hoćeš neki posao da pokreneš ovde, dođe ti načisto da se obesiš. Neću nikoga da molim ili radim neke nezakonite stvari da bi mi ocarinili autobus koji je apsolutno legalno uvezen. Da nešto nije u redu s njim, ne bi ga pustili da uđe u državu. Nekoliko dana me „razvlače“, tražeći mi raznorazne papire. Kada sam video da će to u nedogled da ide, bez obzira što sam u pravu, odlučio sam se na štrajk glađu – ističe Dimitrijević koji je hteo da pokrene posao prevoza putnika.

-Neću da odustanem dok mi se ne obrate i kažu šta je problem da mi ocarine jedan običan autobus koji ima sve papire. Ja od prošlog petka plaćam ležarinu autobusa, svakodnevno 2.000 dinara i pitam kome? I za šta? – napominje ovaj momak.

U Carinarnici su nam kazali da će dati objašnjenje ovog slučaja, ali nešto kasnije kada se završe sastanci zakazani za danas.

Ispred Gradske kuće u Nišu već 31 dan štrajkuje glađu Zoran Nešić, bivši radnik Mina zbog zaostalih neisplaćenih zarada u vrednosti od 6,5 miliona dinara.

M.S.

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *