Još uvek puni podrumi vode u Novom Selu

Meštani oko 150 kuća u Novom selu kod Niša već nekoliko dana muku muče sa poplavom, ali se i dalje niko od nadležnih ne izjašnjava odakle na tom prostoru voda jer, kako meštani kažu, to se nije događalo poslednjih 15 godina.

poplava-u-novom-selu

Prvo je bilo reči da se radi o podzemnim vodama, ali postavlja se pitanje, što se do sada nije pojavljivala? Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnika rekao je danas da će „podići na noge“ sva preduzeća kako bi se ta voda ispumpala. On je rekao da su u tom slučaju krive i građevinske inspekcije koje su dozvoljavale da se gradi na tom zemljištu.
-Tu se radi o naselju koje je podignuto na poljoprivrednom zemljištu bez ikakvih dozvola. Ovde nema vodovoda i kanalizacije što dodatno otežava situaciju”, kazao je Žarko Ranković zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije. On dodaje da su kuće u ovom naselju izgrađene su na odvodnim kanalima pa je to osnovni razlog prestanka oticanja, odnosno zadržavanja vode. Jedno od rešenja je uključivanje crpnih pumpi iz srpsko-ruskog centra za vanredne situacije, ali Novoselci će sačekati na neko dugotrajnije rešenje.

A.K.-foto:Tanjug

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266