Jovanović: Ako volite Niš, uzmite „Goricu“, a ne aerodrom

Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša osvrnuo se na jučerašnje izlaganje ministarke saobraćaja i građevinarstva Zorane Mihajlović.

Citiram gospođu ministarku da niko neće staviti aerodrom pod mišku i odneti ga iz Niša. Da, to je tačno, ali će zato odneti novac iz Niša tako što će prodati ili dati u koncesiju niški aerodrom koji je vredan u ovom momentu oko 50 miliona evra. Čudi me kad toliko misle o Nišu i zabrinuti su, zašto država ne pripoji nišku „Goricu“, koja je gubitaš, beogradskom groblju i tako pomogne našem gradu na najbolji mogući način“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

On kaže da priče o tome da će se izgraditi toranj, da se gradi brza pruga Niš-Dimitrovgrad, da se gradi auto put Niš-Priština, su sve priče „kad bude bilo“, a ne „biće“.

„Biće“ nas ne interesuje, kad sagradite bilo šta ili izmestite zaobilaznicu ili dogradite toranj, tada pričajte, nemojte samo obećanja i prazne priče kojih smo se naslušali već šest godina“, naglašava Jovanović.

Prema njegovim rečima sudbina niškog aerodroma je neizvesna jer se ne zna da li će se povećati cene karata za usluge niškog aerodroma, da li će ostati niskotarifne kompanije Wizz air i Rayan air, da li će se smanjiti broj putnika posle prebacivanja aerodroma na državu, da li će se aerodrom prodati ili kao aerodrom „Nikola Tesla“ preko ugovora o koncesiji dati u zakup nekom strancu.

Ono što je izvesno posle odluke gradskog veća je da su svi iz grada konstatovali da Niš nema para i da nije tačno ono što su pričali da je niški budžet stabilizovan. Čuli smo da Grad ima problem sa finansiranjem. Srušen je mit o niškom Aerodromu jer su i bivši i sadašnji gradonačelnik predstavljali aerodrom kao svoj najveći uspeh, a čuli smo da posluje negativno“, objašnjava Jovanović.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *