Jovanović: Gradski funkcioneri vole „Radnički“ do poslednjeg dinara

„Niški funkcioneri se u fudbalskom klubu „Radnički“ guraju za funkcije, a najviše vole da gledaju utakmice iz lože. Međutim, ljubav prema klubu nije ljubav do poslednjeg dinara, kako su mnogi doživeli klub, pa je račun kluba često u blokadi, i ne ostvaruje se rečima nego konkretnim delima“, kaže Branislav Jovanović, lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu.

bane-jovanović
Branislav Jovanović

On ističe da samo ulaganje u komunalnu infrastrukturu može da donese boljitak, ne samo kad je otvaranje novih radnih mesta i komfor života naših sugrađana u pitanju, nego ulaganje u sportsku infrastrukturu takođe može da donese boljitak, između ostalog, i niškog sporta.

„Ova lokalna vlast samo priča prazne priče. Od 1999. godine, kada sam bio na čelu gradske vlade, za sport i fudbal u Nišu ništa nije urađeno. Kada sam bio na toj poziciji promenjen je glavni travnati teren, baš u vreme kada je igrana prijateljska utakmica sa Švajcarskom. Kada sam bio direktor Direkcije za izgradnju Grada donet je Zakon o pomoći građevinskoj industriji i na taj način su sa 50 % obezbeđena sredstva za izgradnju stadiona „Čair“, rađeni su sportski objekti, urađen je potpuno nov travnati tepih na pomoćnom terenu, a Niš je dobio po prvi put i veštačku travu takođe na pomoćnom terenu stadiona „Čair“, rekonstruisano „Željino“ igralište, urađen glavni teren, tribine, krov, svlačionice stadiona „Železničar“, naglašava Jovanović i nastavlja:

„Pomoćni teren je urađen sa 90 %, a onda je od čelnika grada zaustavljena izgradnja. Pomoćni teren „Železničara“ može da koristi i „Radnički“, ali je kao što vidimo i on zarastao u korov. Očigledno da ova lokalna vlast samo priča, ništa ne radi, ponavljam vole „Radnički“ do poslednjeg dinara, a bez infrastrukture i uslova za bavljenje sportom nema ni vrhunskih rezultata“, zaključuje Jovanović i dodaje:

„Razlog za ovo je konstatacija čelnika Grada u medijima da je glavni teren na čaisrskom stadionu u katastrofalnom stanju. Ne znam šta su čekali, evo već četiri godine“, zaključuje on.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *