Jovanović: Izvršitelji otimaju od siromašnih Nišlija

Sve nas je šokirala vest da je javni izvršitelj iz Niša najplaćeniji čovek u Srbiji, koji je za dve godine inkasirao preko dva miliona evra, kako pišu mediji. Naš grad ima manje prosečne zarade nego Pirot i Kragujevac, teško se živi, mladi beže u inostranstvo, umiru gradovi, dok postoji i onaj sloj ljudi koji je izrastao finansijski na lošim zakonima, možda najgorim u Evropi, a privilegovano i bogato živi“, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Branislav Jovanović

On podseća da pre par godina nisu postojali ni izvršitelji, ni notari, a nije bilo ni komunalnog bunta građana, kao ni masovnog isključivanja struje.

Preduzeća nisu propadala kao što sada propada JKP „Gorica“, niti je bilo samoorganizovanja naroda protiv JKP „Parking servis“ i Gradske Toplane“, naglašava Jovanović.

On kaže da je stanje u kome se danas nalazi Niš proizvod ove vlasti koja, kako kaže, nema ni viziju, a ni rezultate.

Gradski ćelnici pokušavaju da ostanu na svojim funkcijama tako što se služe praznim pričama o reformama i boljem životu. Suština je, međutim, da je situacija nikad gora. Zato su šansa vanredni izbori u našem gradu, da promene koje su preko potrebne krenu iz Niša, a povod za to treba da bude poklanjanje niškog aerodroma državi jer je to „kap koja je prelila čašu““,zaključuje Jovanović.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *