Jovanović: Nema odgovornosti za namešteno hapšenje osmorice niških političara

Branislav Jovanović, prvi čovek Narodnog pokreta Srbije saopštio je da još uvek nema odgovornosti što su osmorica niških političara uhapšeni, a što im je naneta šteta ugleda jer im se krivica nije dokazala.

Jovanović u Skupštini grada Niša

Danas se navršava tri godine od hapšenja navodne osmočlane kriminalne grupe na čijem sam čelu bio ja. Pre par meseci stiglo je rešenje da se obustavlja svaka vrsta istrage protiv mene i svih ostalih koji su privedeni zajedno sa mnom tog 26.03.2014. godine, a u pritvoru sam proveo dva meseca, o čemu sam već ranije govorio.”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On podseća da je ovo jedinstven slučaj u Nišu kao i u višestranačkom sistemu da osmoro ljudi bude uhapšeno u jednom danu i da se nakon toga odustane od bilo kakve istrage.

Nema odgovornih ni danas. Nisu odgovorni ni političari inspiratori, ni mediji koji su danima i mesecima izveštavali o tome kako je budžet Grada oštećen, o tanjem asfaltu, o prikrivanju imovine, o nekvalitetnim radovima… Ovo zlodelo ne sme da se zaboravi jer ne težimo ka Južnoj Americi ili Africi nego ka Evropi i Angeli Merkel, bar tako čujemo – saopštio je Jovanović.

On je u saopštenju naveo imena policajaca za koje sumnja da stoje iza ovih hapšenja.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *