Jovanović: Šteta je što je država uz pomoć Grada prodala Nišku pivaru

„Grad potpuno gubi uticaj i ulogu prodajom Niške pivare. Umesto da sačuva 22.000 kvadrata poslovnog prostora što je bez malo četiri hektara zemljišta na toj lokaciji, država je uz pomoć niških čelnika prodala Nišku pivaru u kojoj se pivo više nikada neće proizvoditi“, kaže lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu, Branislav Jovanović i dodaje da se tačno zna ko je inicijator ove prodaje.

niska-pivara-bane-jovanovic

On naglašava da je više puta ukazivao na rešenje za Nišku pivaru.

„Više puta smo ukazivali da je rešenje pronalaženje strateškog partnera i da tu Republika i Vlada treba da ulože autoritet i vrate u život poznatu nišku fabriku. Siguran sam da će u narednom periodu biti izvršena prenamena tog zemljišta kao što je bio slučaj sa Ciglanom u Nišu, koja je u komšiluku Niškoj pivari, a pretvorena je u hotelski i stambeni prostor“, objašnjava Jovanović.

On kaže da se sve što se dešava na Republičkom nivou preslikava na lokalni što u slučaju sa Niškom pivarom i u mnogim drugim slučajevima nije dobro.

„Primeri su ovo što se dešava sa poljoprivrednim zemljištem na Zlatiboru gde je bio pokušaj da se hiljade hektara prenese u privatno vlasništvo, zatim Zakon o prodaji državne imovine koji je vraćen u skupštinsku proceduru od strane predsedika države, a koji se odnosio verovatno na tajkune, na ljude sa Dedinja, na lokale u Knez Mihajlovoj. Zbog takvog profila ljudi prekršen je Ustav kako bi se realizovali njihovi privatni interesi. Sve nam ukazuje da se to preslikava i na lokalni nivo. Niška pivara je samo još jedan primer u nizu“, zaključuje lider niškog NPS-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *