Jovanović, Tadić, Aleksić u Nišu: Opozicija može da pobedi SNS i Vučića

Predsednici tri opozicione partije u Srbiji, Čedomir Jovanović (Liberalno demokratska partija), Boris Tadić (Socijaldemokratska stranka) i Miroslav Aleksić ( Narodni pokret Srbije) prezentovali su večeras svoj program i složili se da ujedinjena opozicija može da pobedi na eventualnim predstojećim izborima, Srpsku naprednu stranku na čelu sa aktuelnim premijerom, Aleksandrom Vučćem i Tomislavom Nikolićem.

opozicija-1
Jovanović, Tadić, Aleksić

-Mnogi nisu očekivali da ću ja da pobedim na izborima 2004. godine pa sam pobedio. To kažem i za ljude iz mog okruženja. Počeo sam sam nekako bojažljivo, a ipak je ta „nemoguća misija“ donela uspeh. Bez velike i snažne opozicije trenutno je nemoguće postići uspeh – rekao je Boris Tadić, bivši predsednik Srbije.

opozicija-2

Čedomir Jovanović je na tribini koja je posvećena aktuelnoj političkojh situaciji u državi i udruživanju opozicije rekao „da ga u ovom trenutku zanima samo Srbija i to prosperitetna i jaka“.

-Mi imamo jednbu zemlju koja luta. To je izraz naših nasleđenih okolnosti. Mi nećemo pristati na ovakav život. Život Srbije zavisi od odnosa u koaliciji. Koliko god on(Vučić) bio uspešan to je jako daleko od onoga što nam je potrebno. Ko može da kaže da su mu se lični planovi ostvarili. Moramo da shvatimo da nam je zemlja umorna. Četiri godine loše politike nas je umorilo-saopštio je Jovanović.

opozicija
Prepuna sala Smfonijskog orkestra

Miroslav Aleksić smatra da se vlast isključivo bavi medijskom kampanjom, a ne onim što bi trebalo da poboljša uslove ljudi u životu.

-Mi imamo situaciju da nam pričaju kako bolje živimo, ali to možemo da vidimo samo na televizoru, a ne i u frižideru. M imamo opoziciju, ali je ona neartikulisana – naveo je Aleksić u prepunoj Sali simfonijskog orkestra gde je početak kasnio čitavih 45 minuta.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *