Jovanović: U Nišu se govori o prinudnoj upravi i lokalnim izborima

Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša oštro kritikuje ovih dana vlast zbog (ne)funkcionisanja grada. On je medijima prosledio saopštenje u kome navodi loše privredno-društverno stanje u gradu.

Jovanović (seedi prvi z desna)

Kako čitamo u medijima pored beogradskih predviđaju se i parlamentarni izbori, a zbog katastrofalne situacije u našem gradu govori se i o prinudnoj upravi i lokalnim izborima u Nišu. Čuli smo od predsednika Srbije da je ovo poslednji put da je on nosilac liste, možda je to uzrok izbora”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

Jovanović kaže da kako da ne budu izbori kad su plate u Nišu manje nego u Pirotu i Kragujevcu, kako prenose mediji, a u odnosu na Beograd plata je manja za 17.000 dinara.

Kako i ne bi bili izbori кad su mandati direktorima u javno – komunalnim preduzećima istekli, a što je najtragičnije za direktora JKP “Naisus”, preduzeća koje se pored snabdevanja vodom bavi izgradnjom i čišćenjem kanalizacije i otpušavanjem slivnika, kandidovao najviđeniji većnik u prošlom mandatu, univerzitetski profesor odnosno sadašnji zamenik gradonačelnika Niša”, naglašava Jovanović.

On kaže da je žalosno dokle smo došli i šta je doživeo drugi grad po veličini u Srbiji.

Valjda je sada građanima jasno da su pored opustošenog budžeta javna preduzeća jedino mesto gde se nalazi novac, pa je zato i prisutna borba do istrebljenja”, zaključuje Jovanović.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *