Jovanović: Ukloniti kamere i semafore – kružni tokovi rešenje za saobraćaj u Nišu

Branislav Jovanović, prvi čovek Narodnog pokreta Srbije u Nišu ukazao je da bi se saobraćaj na mnogim raskrsnicama u Nišu rešio izgradnjom kružnih tokova.

Veliki saobraćajni problemi postoje kod Ureda (foto arhiva)

Napokon su počeli radovi na izgradnji kružnog toka u Dušanovoj ulici ispred Imidža. Projekat u okviru rekonstrukcije ove ulice našao se na stolu bivšeg gradonacelnika Niša još pre četiri godine, ali je on to shvatio kao podmetanje. I evo do današnjeg dana ovaj projekat nije realizovan“, kaže Branislav Jovanovic, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini Grada Niša.

Branislav Jovanović

On tvrdi da je iz programa Nacionalnog investicionog plana u okviru rekonstrukcije ulica u centru grada od države bilo obezbedeno 50 posto za rekonstrukciju Dušanove ulice i izgradnju kružnog toka u okviru organizacije saobracaja na toj raskrsnici.

Takode postoji projekat i obezbeđena dozvola za rekonstrukciju Dušanove ulice na raskrsnici sa ulicom Vojvode Mišica. Ono što smatram neophodnim je da semafore na ovoj raskrsnici, zatim ispred Imidža, kao i kamere kod Crvenog pevca pod hitno treba ukloniti, jer je to gvoždurija, kao što sam vec ranije govorio, za koju gradani Niša mesecima plaćaju enormnu globu“, objašnjava Jovanović.

On predlaže da se umesto kamera i semafora izgrade kružni tokovi za koje postoje konkretna saobraćajna rešenja i projektna dokumentacija.

Postojanje tih semafora i takve vrste saobraćajne signalizacije je interes pojedinih interesnih grupa koje se bave njihovim održavanjem.“

Jovanović istice da je odlučno protiv toga da se postavljaju kamere na niškim saobracajnicama i dodatno opterećuje budžet gradana, a koje ce koštati poreske obaveznike, kako citamo, blizu 40.000.000 dinara.

Na svim problematicnim lokacijama gde postoje semafori treba organizovati saobracaj pomocu kružnih tokova, a pre svega mislim na Bulevar Nikola Tesla, Jagodin Malu, Sremsku ulicu kod Hitne pomoci, kao i na ulicu Generala Milojka Lešjanina (kod Ureda) i IX Brigade (kod kafica Ypsilon), kao i mnoge druge“, zakljucuje Jovanović.

gradjanin.rs

3 Comments

  1. Banano , be … iovako se vrtimo u krug /“Circulus vitiosus“/, bez izgleda da izadjemo a ti se pridružuješ „ovima“ , koji te „ispoštovaše“ – sam’ tako !
    Pa , ima li jedan , samo jedan PRAVI put za nas ?
    Manite se više od krugovi i krivine i …

  2. Dokle cete da prenosite ovakve izjave koje iznosi doticni, a koje direktno utiču na bezebednost učesnika u saobraćaju!? Da li je ovom izjavom otvoreno poziva da vozači prolaze na crveno svetlo i ne poštuju saobraćajne propise, jer smatra da su kamere za detekciju prekršaja „gvoždjurija“?
    Zašto ne kaže koliko košta izgradnja kružnog toka?

    1. Lupas decko. Mozda uglavnom on prica nebuloze ali ovaj put je sasvim u pravu. Sve vece raskrsnice treba pretvoriti u kruzne tokove. Pogledajte Bulevar Nemanjica i Somborski bulevar ,milina da se vozi i nema guzve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *