Jovanović uvredio Stojanovića – diskusija niških odbornika neprimerena građanskom vaspitanju

Diskusija prepodnevnog dela današnje sednice Skupštine grada Niša mogla je da izazove manju ili veću mučninu u stomaku.

Skupstina grada Nisa
Niški parlament

Rasprava se navodno vodila oko rebalansa budžeta Grada Niša. Nasuprot tome, svoje političke govore držali su predstavnici Demokratske stranke, Srpske napredne stranke, a u diskusiju se uključivao i odbornik Branislav Jovanović koji je sa gorčinom u glasu napadao današnju vlast i hvalio se svojim političkim i graditeljskim uspesima.

Nišlije koje su imale vremena da gledaju ovo prepucavanje u direktnom prenosu na NTV, ko je za šta (ne)zaslužan u gradu mogle su da steknu utisak negospodske, netolerantne rasprave od odbornika koje mora se priznati Nišlije i ne zaslužuju.

Branislav Jovanovic
Branislav Jovanovic

Ta tvrdnja se najbolje vidi iz izrečene diskusije Branislava Jovanovića koji je pokušao da uvredi Momira Stojanovića(SNS). Govoreći o navodnoj nesposobnosti vladajuće stranke, on je Stojanoviću uputio reči:

Što ne dadoste Parking servisu one prostorije gde su vas vezivali, gde su vas zaključavali i zvali psihijatra da vas udara onim čekićem, nego plaćaju 5.000 evra privatniku. Branili ste Kosovo i sada ste se povukli u Niš, kao rezervni položaj, a primate penziju i radite u Skupštini Srbije za 300.000 dinara penziju. I vi ćete da pričate nešto ovom gladnom narodu – naznačio je Jovanović i nije dobio opomenu od predsedavajućeg Nenada Stankovića.

(U jednom delu prenos Niške televizije se prekinuo dok je Jovanović obrazlagao šta bi trebalo da radi novi većnik. Jovanović je izašao i rekao „da je to banditizam“).

Momir Stojanović demantovao je da prima toliki novac i naveo:

Ja sam gospodine Jovanoviću ponosan na svoju biografiju koju čovek gradi celog života, a ne znam da li ste i vi ponosni na svoju – rekao je Stojanović.

Momir stojanovic
foto:alo.rs – Momir Stojanović

U nastavku sednice očekuje se izglasavanje tačke budžeta koja je ključna i zato što će se videti spekulacije pre ove sednice, a to je da li postoji stabilna većina u gradskoj vlasti u Nišu. Bilo je oprečnih izjava iz Socijalističke partije Srbije pre ove sednice. Igor Novaković, predsednik Okružnog odbora SPS rekao je pre dva dana da ova partija nije obaveštena o rebalansu, ali je dr Žarko Ranković, predsednik Gradskog odbora to demantovao na konferenciji za novinare i rekao da je većina stabilna. Glasanje o budžetu će pokazati ko je u pravu.

Perišić: Pozivam vas da glasate za rebalans budžeta

Gradonačelnik Zoran Perišić je pozvao odbornike da glasaju za rebalans budžeta jer će se budžet malo rasteretiti.

Prinudno je skinuto 137 miliona dinara iz budžeta protekle nedelje. Samo 65 miliona od ranije uzetih kredita – rekao je gradonačelnik Perišić.

M.Smiljković

3 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *