Jovanović za Gradjanin.rs: Sačuvaćemo kostur Radničkog i dovesti tri pojačanja

Fudbalski klub Radnički je na putu da u ovoj sezoni načini korak dalje i upiše ponovo najbolji plasman u novijoj istoriji. Nakon 19. kola tekuće sezone Radnički je na svoj konto upisao 31 bod, šest manje nego tokom cele prošle sezone. Po rečima sportskog Direktora Marka Jovanovića Radnički radi planski, cilj je plej-of. Ukoliko to ambicije budu dozvolile, Radnički će pokušati da u Niš dovede i željno isčekivanu Evropu.

Foto Marka Jovanovića: FK Radnički Niš
Foto: FK Radnički Niš

Kakvo je vaše mišljenje o dosadašnjem toku sezone. Može li Radnički i više od samog plasmana u plej-of?

Sigurno je da sam zadovoljan dosadašnjim učinkom, s obzirom da smo ušli u novi sistem takmičenja, gde je potrebno rasporediti snage i imati dovoljan fond igrača, jer se umesto 15. kola igra dvadeset i dva, pored toga i dva meča u kupu. Pripreme za letnji prelazni rok obavili smo vezanih ruku zbog finansija, bili smo prinuđeni da molimo igrače da budu strpljivi i krenu na pripreme. Kada se sve sabere, prezadovoljan sam dosadašnjim učinkom. Sebi smo zadali cilj, to je ulazak u plej-of, do sada nam sve ide na ruku. Ukoliko se ukaže prilika, daćemo sve od sebe da je ugrabimo.

Može li Radnički da sačuva kostur ekipe, kojim igračima na zimu ističe ugovor?

Verujem da može. Letos smo takođe u prelazni rok ušli sa tim ciljem, da sačuvamo većinu igrača, to nam je pošlo za rukom, uveren sam da će nosioci igre ponovo ostati u dresu Radničkog. Ugovor ističe dvojici fudbalera, Pejčiću i Zemljanuhinu.

Kao i pred svaki prelazni rok, glavna priča u gradu je povratak Miljana Mrdakovića i Saše Stojanovića, tako je i ove sezone, može li Radnički konačno da privoli Mrdakovića i Stojanovića da se vrate na Čair?

Još nismo pričali o Stojanoviću i Mrdakoviću. Sigurno je da se radi o dvojici velikih fudbalera, vezani su čvrstim ugovorima i u ovom trenutku nismo ih razmatrali. Doduše, čeka nas dugačak prelazni rok“. (Uz zagonetni osmeh odgovara Jovanović)

Kada bi Radnički mogao da dovede jednog fudbalera koji bi to bio?

Samo jednog? Našem timu je potrebna brzina, sigurno bih se odlučio za brzonogog igrača. Igrač poput Kneževića iz Borca.

Radnički je strpljivo tragao po regionu za mladim pojačanjima, pronašao Krstića i Apostolovića, da li na zimu možemo da očekujemo još igrača koji mogu da doprinesu odmah ali su takođe i zalog za budućnost?

Često organizujemo selektivne utakmice, tu pozivamo igrače iz regiona. Skoro smo videli nekoliko njih koji su ostavili dobar utisak, nakon čega smo ih priključili prvom timu. Želimo da treniraju do kraja sezone, da vidimo kako se uklapaju u trenerov sistem, na kraju ćemo odlučiti da li je neko od njih za nas kao što je bio slučaj sa Apostolovićem i Krstićem.

Foto: Južne Vesti
Foto: Južne Vesti

Pomenuli smo već Apostolovića, mogu li on, Miroslav Todorović i Nikola Mitrović uskoro da računaju na veću minutažu i ozbiljnu ulogu u prvom timu?

Sva trojica imaju lepu i perskeptivnu budućnost. Ukoliko nastavi sa vrednim radom, Apostolović može biti vanserijski igrač. Nikola „Toti“ Mitrović je dosta napredovao, godila mu je pozajmica u Car Konstantinu, smatram da je za mlade igrače bitno da imaju seniorske utakmice u nogama i da kada se ukaže šansa u prvom timu, iskoriste je na pravi način, isto važi i za Todorovića.

Ranijih sezona finansijska situacija diktirala je prelazne rokove, da li su se stvari promenile dolaskom nove uprave ili će Radnički ponovo čekati da se ukaže šansa na transfer pijaci da ugrabi najbolje što može?

Znate kako, u celoj Srbiji se oseća velika novčana kriza, tako i u Radničkom. Nova uprava je donela nešto novo, nadam se da će stabilizovati klub, koliko je to moguće. Nadam se da će određena sredstva biti odvojena za prelazni rok, da možemo dovesti dva, tri planirana pojačanja, da adekvatno zatvorimo prelazni rok. Od dolaska nove uprave igrači su nagrađivani posle svake pobede, takođe i posle časnog i nesretnog poraza od Zvezde dobili su deo premije za požrtvovanu igru i to pozitivno utiče na njih. Podigli su se, pobedili već u sledećoj utakmici protiv Metalca.

Foto: Mocart Sport
Foto: Mocart Sport

Aleksandar Jovanović brani u životnoj formi, jedan je od najboljih u ligi, sjajnom igrom skrenuo je pažnju na sebe. Može li Radnički da zadrži golmana?

Aleksandar ima čvrst ugovor i može otići samo ukoliko stigne ponuda koja se ne odbija. U suprotnom, nema priče oko odlaska. Lično bih voleo da Jovanović ostane sa nama i pomogne klubu da izbori plej-of, možda i nešto više.

Kakve su ambicije u kupu?

Radnički je protiv Napretka igrao u najjačem sastavu, ambicije su visoke. Pogledali su nas rezultati, ne vidm zbog čega ne bismo mogli do kraja.

Radnički će pripreme za prolećni deo sezone obaviti u Kini gde će učestvovati na turniru u Šenženu od 15. do 24. januara sledeće godine.

A. Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *