Jubilej – 15 godina postojanja Društva srpsko-ruskog prijateljstva iz Niša

Društvo srpskog-ruskog prijateljstva i ruskih sunarodnika „Naisus“ iz Niša obeležava 15 godina ovog udruženja. Iz društva pozivaju sve ljubitelje ruske kulture da zajedno proslave ovaj jubilej koji će biti obeležen svečanom skupštinom.

Društvo srpsko-ruskog prijateljstva i ruskih sunarodnika „Naisus“ u Nišu postoji od 2009. godine. Svečanom skupštinom koja će biti upriličena u ponedeljak 3. juna u sali Fakulteta umetnosti sa početkom od 18 sati, obeležiće se jubilej 15 godina udruženja.

„Učinićete nam posebnu čast da svojim prisustvom uveličate svečanu Skupštinu Društva „Naisus“ Niš, povodom 15 godina postojanja“ – kažu iz ovog društva.

Članovi Društva srpskog-ruskog prijateljstva i ruskih sunarodnika „Naisus“ organizuju tribine, školu baleta, kreativne radionice i izložbe u saradnji sa niškim Narodnim muzejem. Tokom godina učestvovali su u mnogim kulturnim manifestacijama, organizovali baletske koncerte, kao i brojne izložbe. Proslavljaju značajne srpske i ruske praznike i obeležavaju značajne istorijske srpske i ruske događaje.

Osnovni zadatak društva je promocija zajedničkih vrednosti Srba i Rusa iz oblasti istorije, umetnosti, sporta, i svega onoga što zbližava ova dva naroda.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *