Jutro posle provoda na keju – baš žalosna slika

Predrag-Zlikovac
piše: Predrag Zlikovac

Jutro posle provoda na Niškom keju je više nego žalosno.

I uvek je tako kada se naša deca tamo vikendom, a boga mi i drugim danima opuste.

Tu u centru Niša sve one normalne Nišlije koji izađu posle takvog provoda naše dece u jutrnju šetnju pored Nišave ili krenu preko Tvrđavskog mosta moraju ostati zgroženi.

Šta li tek pomisle oni malobrojni gosti koji provedu noć u Nišu, većinom radi posla, pa krenu prema Autobuskoj stanici?

Organizovane turističke ture inostranih gostiju tu su radi provoda pa sigurno ujutru na ovakav izgled obale Nišave ne obraćaju pažnju.

Izgled Nišavskog keja posle boravka naše dece na njemu i međusobnog druženja je posledica.

Potrebno je tražiti uzrok.

kej

Uzroci nažalost izlaze iz kruga porodice kod jednog dela naše dece, a onda drugi deo ide po onoj „kad može on, mogu i ja“ i dobijamo jako tužnu sliku.

Najbitniji uzrok takvog stanja je beda i sirotinja iz koje se stvara taj negativni bunt prljanja svega oko sebe, kao neke vrste skretanja pažnje okoline na sebe i svoje stanje.

Nažalost kod nas se još uvek leče posledice, a niko ne obraća pažnju na uzroke.

Radnici JKP „Medijana“ očistiće to smeće, Kej će biti uredan kakav i treba da bude, ali će uzroci i dalje ostati.

Za otklanjanje uzroka takvog ponašanja odgovornost snosi naša zajednica koju činimo svi mi na čelu sa gradskim rukovodstvom koje godinama ništa ne čini da se slika promeni.

1 Comment

  1. Mene interesuje u celoj ovoj priči u kojoj je poenta prljanje jednog dela grada, šta radi komunalna policija u tom periodu, spava, drema, zevzeči, šta?!

    Da smo normalna država ili lokalna zajednica, kao što nismo, na ovom delu bi bilo raspoređeno bar 10-tak komunalnih policajaca koji bi ako nista drugo, stajali tu negde pored, vodili računa o komunalnom redu i ako ništa drugo, opominjali omladinu da smeće odlažu tamo gde treba.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *