Kapitalno pojačanje na poziciji desnog beka pojačalo „Želju“

„Želja“ je doveo reprezentativca Aleksandra Stanojevića. U predvečerje drugog dela sezone, Rukometni klub Železničar Niš dobio je kapitalno pojačanje. Baš onakvo kakvo je želeo trener Joška Petković, na gorućoj poziciji desnog beka. Igrač reprezentativne karijere, sa bogatim internacionalnim iskustvom Aleksandar Stanojević novi je član lidera Superlige.

Sportski direktor „Želje“ Ivan Šmigić, koji je sa popularnim Sarmom bio saigrač u Metalurgu, obavio je još jedan veliki posao i dogovorio je sinoć sve detalje buduće saradnje sa 33-godišnjim levorukim rukometašem.

U Niš su me privukli pre svega ljudi sa kojima sam dogovorio ovaj transfer, koje poznajem od ranije i koji, vidim, sa uspehom vode Železničar. Radujem se radu sa iskusnim trenerom, o čijim uspesima dosta toga znam, jedva čekam da upoznam nove saigrače i uključim se u trenažni proces. Tu je, takođe, i faktor publike, koja je broj jedan u Srbiji, i koju nismo uzalud birali uvek kada sam igrao za reprezentaciju. Mislim da je ovo pravi klub za mene u ovom trenutku i da postoje preduslovi da se, u odnosu na dosad učinjeno, napravi i korak više i da se svi zajedno radujemo na kraju sezone – istakao je Stanojević za klupski sajt nakon pružene ruke Ivanu Šmigiću.

Aleksandar Stanojević karijeru je počeo u Partizanu, odakle ga je put vodio najpre u Bundesligu, gde je bio član Balingena, Gumersbaha i Veclara, zatim u Francusku, gde je nastupao za Pariz Handbal, bio je još član slovenačkog Gorenja, skopskog Metalurga, kragujevačkog Radničkog, a dobar period proveo je u Aziji, gde je nastupao u Kataru i Saudijskoj Arabiji. U Niš je stigao iz turskog Goctepea.

Bio je član juniorske reprezentacije SCG koja je 2005. godine postala vicešampion sveta na prvenstvu u Mađarskoj, pod komandom Veselina Vujovića, a godinama je nastupao i za seniorsku reprezentaciju Srbije, čiji je član bio i u kvalifikacijama za nedavno Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Nema šta, veliko pojačanje za predstojeću borbu za trofeje, plasman u SEHA ligu i izlazak na međunarodnu scenu!

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *