Kari Pešić postao počasni doktor niškog Univerziteta: Ovo je moj podsticaj za Olimpijske igre

Svetski priznati košarkaški trener i selektor seniorske košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić, postao je počasni doktor Univerziteta u Nišu, na predlog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Naučno-nastavno veće Fakulteta predložilo ga je za počasnog doktora nauka, kako navode za njegov rad, naročito u razvoju i afirmaciji sporta na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.

Diplomu počasnog doktora Univerziteta u Nišu, Pešiću je uručio rektor ove visokoškolske institucije prof. dr Dragan Antić, koji je tom prilikom naglasio da se nada da će ovo priznanje još više doprineti njihovoj saradnji u afirmaciji košarke i sporta uopšte, ali i motivaciji studenata i svih mladih ljudi da slede njegov put.

Svetislav Pešić se u društvu supruge za koju kaže da je uvek uz njega, zahvalo na izuzetnom priznanju, i naglasio da sada kao počasni doktor, osim časti i titule, preuzima odgovornost čuvanja ugleda i dostojanstva Univerziteta.

„Ponosan sam što sam dobio ovako veliko priznanje, i prvi iz sveta sporta, što je jedno ogromno priznanje. Tu ulogu sa ponosom preuzimam, a nošenje titule počasnog doktora povećava moj ugled kao pojedinca, i ja se iskreno nadam da će moja dela u budućnosti biti na čast i ponos Univerziteta u Nišu i svim njegovim uvaženim članovima“ – kaže Pešić.

Dodaje da je ovo priznanje još veći podsticaj za ono što sledi, a to su Olimpijske igre u Parizu, i da ako nije bio baš do kraja motivisan, ovo još jedan razloga da se ta ukupna motivacija digne na još veći nivo.

„Skoro nikad nisam video da neko piše o tome ko motiviše trenera. I on živi od neke motivacije, a trenera motivišu igrači u izvršavanju zadataka koji je postavio i to je za trenera dovoljno. Kad se izgubi utakmica, obično novinari ne ulaze u dubinu, jer žure da se jave reakciju, pa kažu da trener nije dovoljno motivisao ekipu i to je razlog što se izgubila utakmica“ – rekao je Pešić.

Svečanosti promocije Svetislava Pešića u počasnog doktora Univerziteta u Nišu prisustvovalo je celokupno rukovodstvo Univerziteta, Pešićeve kolege i saradnici, među njima i Dušan Projević, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, i košarkaši Boriša Simanić i Stefan Jović.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *