Karići poklonili računare i knjige za svih 76 škola na Kosovu i Metohiji

Kompanija „Braća Karić“ odnosno fondacija ove porodice obezbeđila je laptopovi i tableti za svih 76 osnovnih škola na Kosmetu. U OŠ “Janko Jovićević” u Goraždevcu je kompletno opremljen informatički kabinet. Svi đaci prvaci su na dar dobili i slikovnicu “Nikola Tesla – priče iz detinjstva”.

Međunarodni dan dečje knjige je zahvaljući poklonima Karić fondacije svečano obeležen i na Kosovu i Metohiji.

Bogoljub Karić je 1300 đaka prvaka u južnoj srpskoj pokrajini darovao knjigom – slikovnicom  “Nikola Tesla – priče iz detinjstva” koju su objavili Beogradsko čitalište i Karić fondacija. Ova knjiga namenjena je najmlađima kako bi im se približio lik i delo slavnog naučnika, ali i ukazalo na važnost poruke da nikada ne treba zaboraviti odakle su nam koreni, što su svojim primerima pokazali velikani poput Tesle, Milankovića i Pupina.

Pored knjige osnivači Fondacije – porodica Karić, su za svih 76 osnovnih skola na KiM obezbedili računare, lap topove i tablete. Školi u Goraždevcu, koja zasigurno traži, zbog svog položaja i izolovanosti, najveću pažnju, Fondacija je kompletno opremila PC kabinet. Ovakva donacija je po rečima direktora OŠ „Janko Jovićević“, Milana Anđelkovića, od izuzetnog značaja, za obrazovanje učenika i primenu savremenih sredstava nastave.

Znanje je najveća moć i jedino bogatstvo koje vam niko nikada ne može oduzeti. Važno je da budete istrajni, vredni i radni, jer je to siguran put ka uspehu i ostvarenju želja. Želim vam da budete odlični đaci, ali iznad svega dobri ljudi“ – poručila je učenima u Goraždevcu prof. dr Olivera Karić Nedeljković u ime osnivača Fondacije.

Đaci OŠ „Sveti Sava“ u Kosovskoj Mitrovici su uz prigodan školski  program poželela dobrodošlicu  članovima Fondacije i porodice Karić.

Ovakve akcije su jedan od  primera da moramo da mislimo o budućnosti najmlađih, da budemo plemeniti i jedinstveni u potrebi da pomognemo onima kojima su u ovom trenutku pomoć i podrška najpotrebniji.

gradjanin.rs/ PR služba Karić fondacijee

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *