Kažnjen za sedam saobraćajnih prekršaja u jednoj rutinskoj kontroli

Mateja Berišić, privatnik koji radi u okviru Tvrđavske pijace u Nišu kažnjen je pre dva dana za čak sedam (7) prekršaja na svom kombiju, marke „Fijat“, a za koje bi trebalo da plati 36.000 dinara kako ne bi završio na klupama nadležnog suda.

U vremenu kada se teško posluje zbog epidemije, ova cifra je zaista previsoka kao što će biti i upola manja, u vrednosti od 18.000 dinara koliko će verovatno ovaj privatnik da plati jer se polovina kazne umanjuje, ako se plati u roku od osam dana.

Raspon njegovih kazni se kreće od 3.000 do 10.000 dinara, a kažnjen je za nenošenje pojasa, nedostatak trokuta, istekle registracije na kombiju, neupaljena svetla… On je oko sat vremena bio sa saobraćajcima u Šumatovačkoj ulici u Nišu gde je patrola vršila rutinsku kontrolu, a zbog čega je i Berišić zaustavljen. Trebalo je vremena napisati sve te kazne.

Tačno je da sam napravio prekršaje, i realno zakon je na strani saobraćajaca, ali to više ima veze sa malo ljudskosti nego sa zakonom. Nisam se raspravljao, bio grub ili nasilan. U jednom trenutku sam pitao, „da li može nešto da se preskoči, kao na primer, nedostatak prsluka, ali nije prihvaćeno. „Mora sve“, rečeno mi je. Znam ja da ljudi rade svoj posao, ali malo razumevanja nikome ne može da škodi – rekao je Barišić. 

Pooštrene mere kažnjavanja i kontrole su u Nišu, zaista, neophodne zbog čestih bahaćenja pojedinih vozača, pogotovu posle pogibije dvanaestogodišnjeg dečaka i jednog Nišlije kada su i uvedene. Ipak, savesni vozači bi mogli malo pošteđeni da budu zbog ukupne ekonomske situacije u društvu.

M.S.

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *