Klub borilačkih sportova osvojio sedam zlatnih medalja

Takmičari KBS Naisus-a su ovog vikenda učestvovali na dva takmičenja – Otvoreno prvenstvo Karlovca i Prvenstvo centralne Srbije, i tom prilikom osvojili 7 zlatnih, i po jednu srebrnu i bronzanu medalju.

PCS 2015 ekipa

Nakon Otvorenog prvenstva Šapca (preko 600 takmičara iz 9 zemalja i 59 klubova) održanog 25.aprila sa koga su se Aleksandra Aćimović i Uroš Mitrović vratili sa srebrnim odnosno bronzanim odličjem; ovog vikenda su održana dva takmičenja na kojima su predstavnici KBS Naisus-a učestvovali. 23.maja tekuće godine održano je takmičenja sa zavidnom tradicijom a to je Otvoreno prvenstvo Karlovca, pritom okupivši preko 800 takmičara iz 12 zemalja i čak 84 ekipa. Na istom je učestvovala i nekolicina takmičara Tehničke reprezentacije Srbije ali za svoje matične klubove u cilju prikupljanja bodova i pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo. Jedan od njih je i mlađani Uroš Mitrović, koji se ovog puta okitio po jednom srebrnom i bronzanom medaljom.

Urke-Karlovac 2015Iako uvek postoji mesta za bolje, zadovoljan sam rezultatom a naročito što sam dokazao i sebi i drugima da mogu i favorite da dobijem, u ovom slučaju Andreja Grujića (TK Favorit). Siguran sam da će i mom drugu Andreji i meni ovo biti samo podstrek za dalji rad i napredak, što će se već na Otvorenom prvenstvu Austrije (Beč – 13. i 14.jun) videti, kada ćemo se naći na tatamiju. – rekao je takmičar KBS Naisus-a Uroš Mitrović.

Kako bi upotpunili uspeh, 6 takmičara KBS Naisus-a je na Prvenstvu centralne Srbije, održanom 24.maja u Nišu, osvojilo čak 7 zlatnih odličja. Počevši od najmlađih to su: Teodora Perić, Nemanja Petrović, Uroš Mitrović, Petar Aleksić, Ana Nikolić i Danijela Aćimović.

Zadovoljan sam rezultatom koji su postigli moji puleni, kako u Karlovcu tako i u Nišu. Miroslav Brežan (8.DAN) je prvenstveno moj prijatelj koga veoma cenim i poštujem te i iz tog razloga je i KBS Naisus jedan od učesnika, ali takođe i zbog veoma važnih reprezentativnih bodova za Uroša. Sa druge strane, Niš je ponovo bio domaćin regionalnog prvenstva na kome smo u A klasi tehničkih disciplina ponovili uspeh osvojivši ekipno prvo mesto. Naravno da ostaje žal što veći broj takmičara našeg kluba nije učestvovao kako u Karlovcu tako i u Nišu, ali Grad Niš je odbijanjem pomoći klubu „vezao i nama ruke“. Nadam se da će se u budućnosti situacija promeniti a gradski čelnici uvideti ko i kako afirmiše sport i svoj grad. – završio je Nebojša Anđelković, prvi čovek KBS Naisus-a i jedan od trenera Tehničke reprezentacije Srbije.

KBS Naisus

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *