Ko je novi predsednik opštine Medijana – Nebojša Kocić?

Novi predsednik niške opštine Medijana, Nebojša Kocić radi kao šef u „EPS Snabdevanju“. Rođen je 1979. godine u Leskovcu. Jedno vreme je radio u Naftnoj industriji Srbije. On za sebe kaže da nije klasičan političar već više menadžer.

Nebojša Kocić

Po gradu je danas bilo mnogo nagađanja da li je i u koliko stranaka bio pa se tu posle Demokratske stranke spominje Liberalno demokratska partija i Zajedno za Srbiju. On demantuje sve te glasine i kaže da je bio član Demokratske stranke, a onda je posle sukoba sa stranačkim kolegama, a sa još dvoje odbornika formirao grupu građana „Za bolju Medijanu“ da bi tek odatle prešao u Srpsku naprednu stranku.

Kako gledate s moralne strane ovaj prelazak iz „demokratskih“ snaga u SNS?

A, što mislite da su, na primer DS i SNS toliko različite stranke. Kada je u pitanju integracija s Evropskom unijom, svest o homofobičnosti ili otvoren razgovor o Kosovu… Sve su to stvari u kojima te dve stranke imaju isti ugao gledanja.

Kada su građani izašli na izbore DS i SNS su gledali kao politički suprotstavljene strane. Kako komentarišete taj prelazak iz stranke u stranku koja nisu ni ideološki ni nacionalno na istoj strani?

Jesu, ali vi sada postavljate pitanje kao da su u pitanju suprotstavljene strane DS i SRS(Radikali). Ono što trenutno radi predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je izuzetna stvar i ja sam 100 posto na tom putu i to podržavam. Na kraju krajeva, posle konsultacija sa gospodinom Zvezdanom Milovanovićem (predsednik GO SNS Niš), a sa odobrenjem vrha stranke, videlo se da želimo ne samo opštini Medijana nego celom Nišu i jugu Srbije, napredak.

Opština Medijana ima 125.000 građana, niste poznato lice u politici?

Nisam se ja isticao do sada nešto posebno u Demokratskoj stranci. Neko vreme sam radio i imao stalan boravak u Australiji. Odande stvari koje se ovde događaju izgledaju puno drugačije. Možda je vama neuobičajan taj prelazak iz jedne u drugu stranku, ali suština je ako možemo da uradimo nešto bolje, hajde to da uradimo.

Predsednik opštine Kocić je završio (državni) Ekonomski fakultet u Nišu. Oženjen je i ima dvoje dece.

M.Smiljković

 

 

6 Comments

  1. Rodjen u Leskovcu,ali je iz Vlasotince…Gradska deca rodjena na Medijani,sad samo Wizzom,Swissom,Germaniom ili Ryanom, pa put pod noge… Došlo vreme da Vlasotinčani zavladaju Nišom…ovo bre ne sme da prodje…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *