Ko je sledeći za „aps“ u niškom SPS-u?

Posle spektakularnog hapšenja predsednika Okružnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS), Igora Novakovića zbog umešanosti u korupciju u „Jugositoku“, policija je danas saopštila da je pritvoren i Slavoljub Vlajković, predsednik Gradskog odbora i visoki funkcioner ove partije, a koji je bio i narodni poslanik. U istom slučaju „Jugoistoka“ uhapšen je i Vlajkovićev sin, Predrag pa se s pravom postavlja pitanje, „ko je sledeći?“ u ovom redu jer je nesumnjivo nešto trulo u niškom delu ove partije.

sps-aps

Vlajković (mada je policija saopštila samo inicijale S.V.) je uhapšen, kako je policija navela jer je kao direktor „Nišstana“ prodao preduzeću „Jugotehnika“, poslovni prostor od 150 kvadrata u centru Niša i to po znatno nižoj tržišnoj ceni, a zbog čega je JP“Nišstan“ ostalo bez 210.000 evra.

-Postoje osnovi sumnje da je i službenica O. Ž., zaposlena u preduzeću “Nišstan“, a u saradnji sa S. V. i bez upoznavanja Upravnog odbora preduzeća, pred nadležnim sudom u svojstvu pravnog zastupnika priznala tužbeni zahtev preduzeća “Jugotehnika“ da su izdate menice naplaćene, iako je u tom momentu žiro račun preduzeća “Jugotehnika“ bio u blokadi. Osumnjičena je na taj način omogućila pomenutom preduzeću da stekne pravo svojine nad poslovnim prostorom i upiše ga kao svojinu kod Službe za katastar nepokretnosti u Nišu. Na ovaj način O.Ž. i S.V. oštetili su preduzeće “Nišstan“ za iznos od oko 283 hiljade evra u korist akcionarskog društva “Jugotehnika“ Niš-navodi se u saopštenju niške Policijske uprave. Osumnjičeniima, S. V. i O. Ž., određeno je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

M.S.
foto: mojodbornik.rs, vesnik.net