Koalicija za Niš: Mladi u Nišu bez jasne perspektive – zato i odlaze

U prostorijama Koalicije za Niš održana je pres-konferencija na temu “Položaj i bezperspektivnost mladih”, a govorili su Milena Stojanović i Milan Jovanović. Na konferenciji se govorilo o položaju mladih, uključenost mladih u omladinsku politiku, ali i o važnim problemima koji utiču na njihov odlazak iz Srbije.

koalicija-za-Nis
Foto detalj s dnašnjeg press-a

“Ovom prilikom bih pozvao sve mlade ljude da se uključe u omladinsku politiku Niša i pokušaju da pokrenu promene. To je jedini način da poboljšamo naš položaj”, rekao je Jovanović.

Neadekvatna briga o mladima i obrazovni sistem koji nije u skladu sa potrebama tržišta rada, samo su početak problema sa kojima se mladi suočavaju. Istakao je Milan Jovanović, student Pravnog fakulteta u Nišu, On je takođe ukazao na problem partijskog zapošljavanja koji podstiče ljude da odlaze iz zemlje.

Marta S.

1 Comment

  1. Zar se u helankama dolazi na pres-konferenciju? „Kulturo, eve me“! Ovaj narod se toliko srozao da treba za pocetak da svi prodju test opste kulture da bi dobili licnu kartu, a onda sve drugo, po redu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *