“Koalicija za Niš” traži smenu Mileta Ilića

“Koalicija za Niš” zatražila je na današnjoj konferenciji za novinare smenu predsednika Skupštine grada Niša, Mileta Ilića. Kako je objasnio, Slaviša Dinić iz ove partije koja participira u gradskom parlamentu, na poslednjoj sednici je došlo do nezakonitosti, a bez obzira što on lično nije vodio zasedanje.

Koalicija-za-Nis-press

Dinić kaže da je podneo predlog za dopunu dnevnog reda 72 sata pre zasedanja što mu nije prihvaćeno jer je “zakasnio” dok je Nova Srbija to učinila dan kasnije i njihov predlog je bio prihvaćen. Na konferenciji za štampu održanoj u Media i reform centru govorili su Slaviša Dinić, predsednik „Koalicije za Niš“ i Jugoslav Janković, član Udruženja.

-Ima tu još niz nezakonitosti kao što je izbor direktora, kršenja članova poslovnika o radu tako da smo se odlučili na ovakav korak jer vreme u kome živimo podseća na haotične devedesete godine prošlog veka “Koalicija za Niš” iznela je zahtev za podnošenje ostavke predsednika SG Niša, prof. dr Mileta Ilića, jer skupštinska zasedanja u dužem periodu pokazuju kako ne treba i ne sme da funkcioniše parlament u drugom po veličiuni gradu u Srbiji. Povod za javni poziv na ostavku predsednika SG Niša je poslednja, 37. sednica koja je protekla bez direktnog tv prenosa (koji je predsednik Skupštine ranije najvaljivao), bez rasprave o bitnim tačkama dnevnog reda i bez prisustva odbornika opozicije, u krajnje nedemokratskoj atmosferi – rekao je Dinić na konferenciji za novinare.

Predsednik SG Niša, Mile Ilić, može da se pravda da nije vodio poslednju sednicu, niti hitnu u nastavku, ali mora da se složi da je došlo do neregularnosti bez obzira da li sednicu vodi predsednik ili zamenik, saopštilo je ovo udruženje.

Marta S.

1 Comment

  1. Bruka,to je slika i prilika SPSa koji se krije iza ovih nesposobnjaka na vlasti pa samim tim i sebe tako deklariše. Mile Ilic voli da predlaze kandidate za Nobela pa bi sada mogao i nekoga za Ginisa da predloži,npr. Perišiça za sposobnost totalnog sloma jednog grada. Mislim da bi ovoga puta njegov predlog bolje prosao

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *