Kol’ko vidim, od kerećeg parka u Čairu, „prolajaće“ i vlasnici pasa

Vojkan-Živkovic1
piše: Vojkan Živković, vlasnik psa

Mi koji jutrom rano šetamo pse Čairom, ali i oni koji istim stazama na posao žure, primetismo jutros neku neobičnu živost u parku. Razletele se i nešto rade mnogo poletnije no inače zelene uniforme „Gorice“, po brojnosti bih rekao da se bar pola firme u Čair sjatilo. Na inače premalom prostoru između mostića i stadiona, koji od pre dve nedelje neki nazivaju i budućim parkom za pse, čak desetak radnika neke firme čeprka nešto, iako danima da tu neko nešto radi, ne videsmo.

Štaviše, čak i patrola komunalne policije koju mesecima po parku ne sretosmo imala opričavanje sa nama „kučkarima“, detalji vezani za sada već legendarnu gradsku odluku iz januara 2015 o načinu izvođenja i šetanja kućnih ljubimaca. U tom preganjanju (mada ipak u korektnom i prijateljskom tonu) šta je čija obaveza, ko je kada i šta trebalo da uradi – vlasnici pasa, Grad, „Gorica“, neko reče: „Pa eto vam sad u 11 sati dolazi Perišić, pa pitajte njega.“

Aha, to li je? Dobro, sada nam je jasnija ta jutrošnja živost po „Čairu“, al’ daj malo da vidimo i svrhu tog dolaska.

park-za-pse
foto: Vojkan Živković

Ako li je da pogleda kako (ne)napreduju radovi na parku za pse i da ubrza to – onda bravo za njega. Ipak, obzirom na „šminkanje“ parka i na to da su jutros doneta 2 (i slovima: dva) segmenta od po metar buduće ograde parka za pse, (otprilike toliko koliko i hvata ugao kamere), meni se čini da će ipak tu danas u 11 sati da padne nekakvo slikanje i govorancija. Može biti i svečano otvaranje parka za pse, na kome je u ovome momentu izvršeno od potrebnih radova negde između 0,1 i 0,5 procenta.

Ako se po jutru dan poznaje, a Niš i Čair su i jutros magloviti bili, ako je po matrici i tempu kako se šta po Nišu i Srbiji zadnjih godina radi i gradi – dok sve to gotovo ne bude ima da padne bar još 5-6 slikanja i govorancija, a prolajaće i vlasnici, a ne samo njihovi ljubimci.

6 Comments

    1. Svuda da ciste za sobom, ceo grad je u*ran od pasa.
      Kroz Cair ne smes da pustis dete zbog nepismenih i necivilizovanih keroljubaca.

  1. Bravo! Ovakve vesti razbijaju iluzije koje serviraju pojedini mediji, drustvene mreze, i stranacki botovi.Dovoljno je samo da se ljudi zapitaju:“A gde je taj park? Daj da vidim!“ Nazalost dobar deo gradjana sada siri vest kako u cairu postoji ogradjeno setaliste za pse.Niko ga video nije… E to je moc medija, i nasa lakovernost kao zajednice. Neka nam je bog na pomoc.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *